Álvaro Odriozola - A Real Madrid új szerzeménye

2018.07.05

Én már akkor fogadni mertem volna, hogy Odriozola nyáron a Real Madridba igazol, amikor bekerült a spanyol VB keretbe. Nos, a királyi gárda edzője az a Lopetegui lett, aki először beválogatta Odriozolat, így nem meglepetés, hogy a klubjába is szerette volna maga mellett tudni őt.

Odriozola 2006 óta nevelkedett a Real Sociedadban, de a felnőtt csapatban csak a 2016/17-es  kapott lehetőséget. Alapember azonban csak ebben az évadban lett. Az előző idényben 35 bajnokin és 6 Európa-Liga meccsen lépett pályára, ráadásul az EL-ben gólt is szerzett. A bajnokságban ugyan gólja nem volt, de 4 gólpasszt kiosztott, ami egy szélső védőtől jónak mondható. Mérkőzésenként átlagosan 1,2 alkalommal szerelt, egyszer tisztázott ellenben csak 0,7-szer szabálytalankodott. Összesen 4 sárga lapot kapott az idény során, ami egy védőtől dicséretes, pechjére azonban ebből a kettőt egy meccsen kapott, így a Las Palmas elleni hazai mérkőzésen kiállították.

A spanyol válogatottban:

A spanyol válogatottban 4 alkalommal szerepelt és a Svájc elleni barátságos mérkőzésen bombagólt szerzett. Lopetegui sokat lát Odriozolaban, így a VB-re is kivitte magával, csak, hogy őt menesztették és a helyére kinevezett Hierro egyetlen alkalommal sem állította csatársorba a 22 éves védőt.  

Mire számíthat a Real Madridnál?

Csereszerepre, ahogy nagyon sok más tehetséges labdarúgó is akit a Real Madrid megszerez. Dani Ceballos, Marcos Llorente vagy éppen Theo Hernandez. Odriozolanak annyi előnye lehet, hogy ő kifejezetten Lopetegui kérésére érkezett és ismerik már egymást, de Dani Carvajalt akkor sem valószínű, hogy kifogja szorítani a kezdőből.


/Zoli/