Alex Albon váltja Pierre Gaslyt a Red Bullnál!

2019.08.12

Bombaként robbant a hír ma délelőtt, miszerint a belga nagydíjtól a Toro Rossó 23 éves thai újonca, Alex Albon lesz Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál. Albon a gyengén teljesítő Pierre Gaslyt váltja, aki így Danyil Kvyat csapattársa lesz a Toro Rossónál az évad második felében. 

A csere egyrészről érthető, mivel Gasly tényleg nagyon az elvártak alatt teljesít. A francia pilóta mindössze 63 pontot gyűjtött az idén, ami 118-al kevesebb csapattársa, Max Verstappen pontjainál és csupán 5-tel több a Mclarent vezető Carlos Sainz egységeinél. A Red Bullnál ez nem elfogadható, elvégre a bikák a Ferrarival harcolnak a konstruktőri második helyezésért, de ezt egy ilyen szintű másodszámú pilótával nem lehet elérni. A döntés, ugyanakkor azért érdekes, mert Helmut Marko július végén megerősítette, hogy a szezon végéig biztosan kitart a türelem Pierre Gaslyval szemben, nos úgy néz ki meggondolta magát a vezetőség. 

Adódik a kérdés: miért nem a jóval több tapasztalattal rendelkező, ráadásul az idényben kiváló teljesítményt nyújtó Danyil Kvyatot ültették be Verstappen mellé? Az orosz versenyző 27 pontot gyűjtött az idén, ráadásul Németországban még a dobogóra is felállhatott. Persze, nézhetjük úgy is a dogot, hogy Kvyatnak már volt lehetősége bizonyítani a Red Bullnál, de nem állta meg a helyét, most jöjjön Albon. A thai származású, de Londonban született versenyző eddig 16 pontot gyűjtött, de Németországban egy kis szerencsével akár ő is állhatott volna a pódiumon. Most megkapta élete lehetőségét és lesz 9 versenye arra, hogy bizonyítsa, helye van mezőny egyik legjobb autójában és megérdemli a szerződést a jövő évre.


/Zoli/