Akik a legtöbbre vihetik a junior világbajnok keretből

2018.07.22

Már több mint egy hete női kézilabda junior világbajnoknak mondhatja magát a magyar válogatott. Remélhetőleg a 18 fős keret minden egyes játékosára fantasztikus pályafutás vár, mi most mégis kiemelünk 5 kézilabdázót akik a legtöbbre hivatottak.

Faluvégi Dorottya

A világbajnokság nem Faluvégi Dorottyáról szólt mégis ő az egyik legnagyobb magyar tehetség. Az elvárások komolyak voltak felé, elvégre bátyja Faluvégi Rudolf a Nantes és a felnőtt férfi válogatott játékosa. A 20 éves jobbszélső rendszeres tagja a Fradi keretének. Már nem csak az Nb1-es meccseken számítanak rá, hanem a Bajnokok Ligájában is. A tornán 17 gólt szerzett, s bár helyzeteinek alig több mint a felét, 55%-át váltotta gólra így is bekerült a torna All-Star csapatába.

Háfra Noémi

Háfra Magyarország egyik legtehetségesebb kézilabdázója. Az előző idényben vált a Fradi alapemberévé. 26 NB1-es meccsen 94 gólt szerzett, a BL-ben pedig 16-szor volt eredményes. Teljesítménye annyira kitűnő volt, hogy Kim Rasmussen a felnőtt válogatottba többször is behívta. A VB-n  43 gólt szerzett és a legfontosabb helyzetben volt vezér, a döntőben 8 az elődöntőben pedig 7 gólt lőtt. A torna álomcsapatába is bekerült a 19 éves balátlövő.

Lakatos Rita

A csapatkapitány, aki két fogát adta a világbajnoki címért. A Győri ETO játékosa, de ott sok szerephez nem jut, így rendre kölcsönbe kerül. Az előző idényt a Vácnál töltötte, a következőt pedig a norvég Byasennél fogja. Tökéletes irányítója volt a válogatottnak, ő volt a legjobb előkészítő 30 gólpasszával. A tornán 21 gólt szerzett a döntőben a 44. percben kénytelen volt lejönni a pályáról, ugyanis úgy fejelt össze egy norvéggal, hogy két foga is kitört. 

Pásztor Noémi

A 19 éves beállós a VB egyik legnagyobb felfedezettje. Az előző idénye volt az első a felnőttek között, s a Budaörs játékosaként 26 bajnokin 44 gólt szerzett. A junior VB-n remekül játszották meg őt a társak, ennek is köszönhető a 21 szerzett gólja. A helyzet kihasználása 75%-os volt. Ő a harmadik magyar aki bekerült a torna álomcsapatába. 

Klujber Katrin

A Dunaújváros jobbátlövője ugyan nem került be a torna All-star csapatába, de ő lett a házigólkirály. A Dunaújvárosnak is fontos játékosa volt, 26 bajnokin 65 szerzett góljával, amivel 19 éves kora dacára 5. lett a házi góllövőlistán. A világbajnokságon 50 gólt szerzett, ebből nyolcat a döntőben, a helyzetkihasználása 62%-os volt. 


/Zoli/