Ajax utáni élet

2017.07.04

Cikkünkben azt nézzük meg, hogy a közelmúltban mi lett az Ajax fiataljaival miután kiemelkedő teljesítményük miatt elhagyták a klubot. Legújabb távozó Davy Klaassen az Evertonhoz igazolt, neki még kérdéses milyen sorsa lesz.

Jasper Cillessen (Barcelona)

Cilessen az Ajaxban vált ismer labdarúgóvá, s lett a Holland válogatott első számú kapusa. Kiváló teljesítményére sokan figyelmesek lettek, a Barcelona is. A katalánoknál Ter Stegen a kezdőkapus, Cilessen mindössze 10 találkozón kapott szerepet. Az Ajaxnál biztos, hogy többet játszhatna....


Riechedly Bazoer (Wolfsburg)

Az előző szezonfelénél váltott a fiatal középpályás, a Wolfsburgot választotta. 13 meccsen szerepelt eddig, nem kulcsember, de nincs reménytelen helyzetben. Még lehet belőle nagy játékos.


Daley Blind (Manchester United)

Az Ajax egyik legjobbja volt a 2013/14-es bajnokcsapatban, le is csapott rá a Mancehster United. Fontos embere lett a vörös ördögöknek is. Jól döntött a váltással azóta 124 mecscen ölthette magára a Mancehster United mezét.


Arkadiusz Milik (Napoli)

Arkadiusz Milik az előző szezonban tette át székhelyét a Napolihoz. A lengyel csatár az Ajaxban két szezon alatt 47 gólt szerzett. A Napolinál remekül kezdett, kiválóan pótolta Higuain, aztán jött egy nagyon súlyos sérülés. Azóta már visszatért, összesen 8 gólt szerzett. Amennyiben sérülése után ismét remek formába lendül, számára is jó döntés volt a váltás.

Christian Eriksen (Tottenham)

A dán középpályás az Ajax legjobbja volt,  így 2013 augusztusában vitte is a Tottenham. Kiváló igazolás volt, kulcsembere a Tottenhamnek 179 meccsen 42 gólt szerzett és 56 gólpasszt osztott ki. Eriksen számára is nagyon jó volt a váltás, mivel az angol abjnokság magasabban ejgyzett, mint a holland.

Ricardo Kishna (Lazio)

Kishna az a játékos akire még ráfért volna az Ajaxnál való játék. A laziohoz igazolt, ahol nem tudta magát a kezdőbe verekedni, 2-ször talált be másfél év alatt. Az előző félszezont a LOSC lillenél töltötte kölcsönben.

Zlatan Ibrahimovic & Luis Suarez

A két játékos nem az elmúlt 2-3 évben távozott az Ajaxtól, de mindketten kiváló karriert futottak be. Ibrahimovic és Suarez is a világ legjobb játékosai közé emelkedett kiváló ütemben váltottak az Ajaxtól.

Érdeklődve várjuk, vajon Klaassennek miylen sorsa lesz az Evertonnál. 


/Zoli/