AEK Athén - MOL Vidi - meccselőzetes

2018.08.28

Elképesztő, hosszú, sikertelen évek után először lesz érdekelt egy magyar csapat a nemzetközi porondon a csoportkör küzdelmei során. Legutóbb a 2012/13-as szezon őszén szoríthattunk magyar csapatnak az Európa Ligában, akkor a Videoton harmadikként zárt csoportjában, megelőzve a portugál Sporting csapatát. A Bajnokok Ligája csoportkörében még régebben volt érdekelt országunk egyik klubcsapata. A 2009/10-es idényben a Debrecen jutott a főtáblára. Az E csoportban  Fiorentina, Lyon, Liverpool hármas mögött zártak a debreceniek és 0 szerzett ponttal estek ki. Az már biztos, hogy az idén a MOL Vidi főtáblára jut, a kérdés már csak az, hogy melyikre.

Út az utolsó BL selejtezőig:

Az AEK Athén csak a selejtezőkör harmadik fázisában csatlakozott be a küzdelmekbe, ahol a Celticet verték összesítésben 3-2-re. 

A MOL Vidi útja sokkal hosszabb volt az utolsó körig., Az első párharcban, a luxemburgi Dudelange volt a székesfehérváriak ellenfele, melyet 3-2-es összesítéssel múltak felül Huszti Szabolcsék. A második körben már jóval komolyabb ellenfél érkezett, a bolgár Ludogorec csapatának személyében. Bulgáriában gól nélküli döntetlent játszottak a csapatok, míg idehaza Anel Hadzic góljával nyertek a mieink. A 3. körben a Malmö várt a MOL Vidire. Svédországban 1-1-es döntetlen született, mely azt jelentette, hogy itthon egy 0-0-ás döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz. Marko Nikolic remekül megszervezte a védekezést, így összejött a 0-0-ás eredmény, mely miatt kicsit bosszankodhattunk is, ugyanis Danko Lazovic a 67. percben büntetőt hibázott.

Az első mérkőzésen:

A hazai találkozón már a 23. percben nagyon nehéz helyzetbe került a MOL Vidi azzal, hogy Huszti Szabolcsot kiállította a játékvezető. Hiába játszott jobban a Vidi, az emberhátrány megtörte a székesfehérváriak lendületét, s a 34. percben Klonaridis előnybe juttatta a görögöket. A második félidő 4. percében Bakasetas tovább növelte az AEK Athén előnyét, ekkor már elérhetetlennek tűnt a BL csoportkör a Vidi számára. Azonban 4 perccel később a második gól szerzőjét is lezavarta a pályáról a bíró, így újra egyenlő létszámban voltak a csapatok.A Vidi játéka feljavult és a 67. percben Kovács István remek labdát adott Lazovicnak, aki belőtte a szépítő találatot. A 2-1-es vereség azt jelenti, hogy egy 2-0-ás győzelem esetén jutna BL főtáblára a magyar klub.

Várható kezdőcsapatok:

AEK Athén

                         Barkas

Hult Oikonomou Lambropoulos Bakakis

               Simoes           Alef

Mantolas Klonaridis Galamopoulos

                              Livaja


MOL Vidi

               Kovácsik

Fiola Juhász Vinícius Stopira

Nego    A. Hadzic    Nikolov

    Kovács              Pátkai

          M. Scepovic


A mérkőzés 21:00-kor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti.


/Zoli/