Abu Dhabi nagydíj - Vajon ki nyer?

2017.11.26

Érkezik a szezonzáró nagydíj! A tegnapi időmérőedzésen a pole-pozíciót Valtteri Bottas tudta megszerezni, a második Lewis Hamilton lett, a harmadik helyről pedig Sebastian Vettel startolhat. 

Szokásos rovatunk utolsó része érkezik ebben a szezonban:

Valtteri Bottas - 32 %

Bottas pályafutás harmadik győzelmére hajthat Abu-Dhabiban. A finn pilótának még egy csekély esélye van a VB 2. hely megszerzésére, de ehhez neki győzni kellene és Vettelnek legfeljebb a 9. helyen szabadna végezni. Bottasnak jót tenne egy győzelem, ezzel a csapat számára is jelezve, hogy nem szabad őt leírni és jövőre képes lehet a VB címért csatázni. 

Lewis Hamilton - 29%

Hamilton többször is utalt arra, hogy nem szeretne leereszteni a VB cím megszerzése után sem, s a hátralévő futamokat is megszeretné nyerni. Az elképzelés szép, de azóta nincs csúcsformában Hamilton, de az elszántsága megmaradt, szóval ha lehetősége nyílik minden bizonnyal megpróbálja megnyerni a futamot.

Sebastian Vettel - 26%

A 3. helyről startoló Vettel számára sem jelent már túl nagy tétet ez a futam. A VB második helyét még egy szerencsétlenül alakult versenyen elbukhatja, de azért ah az autó renden lesz a top 8.-ba vélhetően bekormányozza a Ferrarit. Vettelnek azért lenne fontos megnyerni ezt a nagydíjat, hogy ezzel Hamiltonnak üzenjen, jövőre sokkal keményebb csatára számítson, s ez esetben talán Vettel is jobb szájízzel vonulhatna téli szünetre. 

Daniel Ricciardo - 8%

A Red Bull ausztrál pilótája a 4. helyről indul majd. Mint tudjuk Ricciardo remekül vadássza le a lepattanókat, így ha az élen bármi kavarodás történik azt Ricciardo könnyen kihasználhatja. 

Max Verstappen - 3%

A holland pilóta a szezonvégére jót igazán vele a versenyzésbe, s az elmúlt 5 futamból 2-őt is megnyert. Verstappen ma a 6. helyről indul, ahonnan egyáltalán nem lesz könnyű nyerni, de egy kaotikusan alakult szezonzáró akár neki is kedvezhet.

Más - 2%

Egy fOrma-1-es futamon számtalan dolog megtörténhet, így nyilván arra is van esély, hogy Räikkönen, Perez vagy épp Felipe Massa nyeri a 2017-es szezonzárót, de mi azért nem rohannánk a fogadóirodákhoz ezekkel a nevekkel. 

A futam 14:00-kor rajtol magyar idő szerint és az M4 Sport élőben közvetíti!

/Zoli/