5 magyar akinek szép jövője lehet

2017.07.31

A magyar futball sajnos, nem topkategóriás manapság. A cikkben most olyan fiatal magyar játékosok nyomába eredünk, akik előtt szép jövő állhat. 

Nagy Ádám:

A 22 éves középpályás, magyarország legígéretesebb tehetsége jelenleg. Lassan Magyarország legjobb labdarúgója is lehet, hiszen rajta kívűl jelenleg csak Szalai Ádám játszik topligában. Nagy a Bologna játékosa, tavalyi első szezonjában kiharcolta magának a kezdőszerepet, a szezon végére ugyan megséült, de nem volt rossz idéyne. Az előszezon során első Bolognás gólját is meglőtte. A magyar válogatottal Európa-bajnokságon járt, és azóta is kulcsember, eddig 18-szor húzhatta magára a címeres felsőt. Még 1-2 jó idény Bolognában, és talán egy nagyobb csapat is lecsaphat Nagy Ádámra.

Csoboth Kevin:

A 17 éves csatár, a Kozármislenyi utánpótlástól került végleg a Benfica akadémiájához. Hatalmas lehetőség ilyen fiatalon külföldre kerülni, ha él a lehetőséggel pár év múlva talán a Benfica első csapatában is bemutatkozhat. Az U17-es válogatottban 16 meccsen 7 gólt szerzett. bízunk benne, hogy tényleg legalább akkora tehetség, mint ahogyan azt a Benficánál gondolják.

Szoboszlai Dominik:

Szoboszlai az FC Liefering, osztrák csapatban játszik. A középpályás nagy ígéret, nagy jövő lehet előtte. 16 éves létére már az U19-es válogatottban is pályára léphetett. Szoboszlai lehet a válogatott, új szabadrúgáskirálya, az U17-es EB selejtezőin és az EB-n is voltak kiváló szabadrúgásai. Remélhetőleg a Liefering csak egy ugródeszka számára, és egy igazán nagy csapatban is láthatjuk majd.

Schön Szabolcs:

Az ifjú középpályás az Ajax utánpótlásában pallérozódik. Az Ajax szereti mély vízbe dobni fiataljait, reméljük 1-2 év múlva Schönt is bevetik, és meg is ragad a csapatban. Az U17-es válogatottnak alapembere, 15 meccsen játszott eddig, és egyszer vette be a kaput. Az jó előjel, hogy ennyi idősen egy ilyen patináns csapatban edzhet, csak jó lenne, ha felnőtt szinten is hasonlóan kiváló csapatban játszana.

Vida Máté:

A 21 éves játékos kulcsfontosággú a Vasas számára, nem véletlen, hisz csapata egyik legjobbja. Vida Máté már a válogatottban is bemutatkozott, eddig 3-szor lépett ott pályára. Szép jövője lehet, de ehhez nem szabad itthon pocsékolnia idejét, legkésőbb jövő nyáron egy külföldi topbajnokságba kellene igazolnia. 

/Zoli/