5 játékos, akinek mindenképp klubot kellene váltania a nyáron

2020.06.22

Hamarosan kezdetét veszi a nyári átigazolási időszak. Mint minden, most ez is egy kicsit más lesz, ugyanis néhány ligában még júliusban is bajnoki mérkőzéseket fognak rendezni, ráadásul a Bajnokok Ligája folytatására csak augusztusban kerül sor. Ez több kellemetlenséget is szülhet a csapatoknál. Lesznek játékosok, akik már augusztusban nem lépnek pályára régi klubjukban, mint például Timo Werner, de biztosan lesznek olyanok is, akik csak a BL után igazolnak át. Ebben a cikkben azonban nem az átigazolások furcsaságait szeretnénk taglalni, hanem felsorolni 5 olyan játékost, akiknek mindenképp javasoljuk, hogy a nyáron váltsanak csapatot. 


Gareth Bale

Már tavaly is nagyon kifelé állt a rúdja Madridból, ha a 2020/21-es szezont is a Realnál kezdené meg az, már-már komédiába illő történet lenne. Zidane nem bízik benne, több csapattársa is kitálalt már róla és a szurkolóktól sem kap támogatást, aligha érzi jól magát Madridban. Mindenkinek jobb lenne, ha odébb állna. A szezonban eddig 19 meccsen 3 gólt és 2 gólpasszt tett a közösbe, tehát az árát nem tornászta feljebb. Koronavírus ide, vagy oda, azzal nem lesz probléma, hogy valamely csapat kifizesse az árát, pláne, úgy, hogy a madridiak minden bizonnyal már áron alul is elengednék őt. A probléma még mindig Bale fizetésével lehet, de talán itt az idő neki is belátni, hogy jobban teszi, ha eligazol, még akkor is, ha valamivel kevesebbet kap kézhez. 

Amerikából és Kínából is biztosan lesznek érdeklődök, de talán még Európában is lehet helye. Akár korábbi csapatánál, a Tottenhamnél, vagy esetleg a Manchester Unitednél. 


Kai Havertz

Havertznek egészen más okok miatt javasoljuk, hogy váltson csapatot. A 21 éves német egyszerűen kinőtte a Leverkusent, ideje feljebb lépnie. Havertz az idei szezonban 41 meccsen 25 pontot szerzett a kanadai táblázaton (16 gól - 9 gólpassz), az újraindulás óta pedig egyértelműen csapata vezére. Nem lenne szabad még egy évet eltöltenie a gyógyszergyáriaknál, hozzá már nagyobb csapat passzol. 

A leggyakrabban a Bayern Münchent és a Chelseat emlegetik vele kapcsolatban, de a hírek szerint a Real Madrid, a Manchester United és a Barcelona is szívesen tudná soraiban. Biztosan tudna válogatni. 


Paul Pogba

Pogba esete azonban már sokkal inkább hasonlít Bale-ére. A francia középpályás az idei szezonban mindössze 8 meccsen lépett pályára, igaz sérülés hátráltatta, mármint elvileg, mert voltak akik ezt is kétségbe vonták. Emellett Solskjaerrel sem jön ki jól. Igazából semmi nem indokolja a Manchesterben maradását. Még a csapat teljesítménye sem, mert az utóbbi időben az is meglehetősen ingadozó. 

Pogbával kapcsolatban időről-időre felmerül a Real Madrid, mellette pedig korábbi klubja, a Juventus is. Talán az említett együtteseknél újjászülethetne és újra, igazán élvezné a játékot. 


Neymar

Neymar már tavaly is nagyon ment volna, de a PSG nem engedte, illetve nem volt, aki kifizesse az árát. Ez a probléma vélhetően most is fenn fog állni, különösen a vírushelyzet okozta gazdasági válság miatt, így elég nagy annak az esélye, hogy Neymar ismét csak Párizsban ragad. Tavaly azt nyilatkozta, hogy, ha már így alakult, a maximumot fogja nyújtani a pályán és mindent megtesz a csapatért. Elképzelhető, hogy ezt a nyilatkozatot a mostani átigazolási időszak után meg kell ismételnie...

A Barcelona, a Real Madrid és talán a Juventus, amely egyáltalán szóba jöhet Neymar árával és bérigényével kapcsolatban. A brazil csatár nyilván korábbi együtteséhez a Barcelonához menne legszívesebben, de talán már bármelyik klub ajánlatát elfogadná, ha képesek és hajlandóak lennének kifizetni az érte kért összeget a PSG-nek. Neymar abban bízhat, hogy mivel 2022 nyarán lejár a szerződése a PSG egy kicsit engedékenyebb lesz a kérőkkel szemben. 


Nicolás Tagliafico

Tagliafico évről-évre az Ajax egyik legjobbja, de lassan már 28 éves lesz, így talán az idei nyáron van utoljára arra lehetősége, hogy eladja magát egy topcsapatnak. Az Ajaxnál 99 meccsen 12 gólt és 15 gólpasszt hozott össze 2 és fél év alatt balhátvédként. Képességei alapján, biztosan helye lenne egy topligás klubnál. 

A Chelsea és az Arsenal biztosan szívesen látná a csapatában, de én akár a Serie A-ban vagy a Bundesligában is el tudnám képzelni őt. Mondjuk a Dortmundba biztosan beférne. 


/Zoli/