5 indok amiért bent marad a Newcastle United

2017.07.07

Az angol élvonalba egy év kihagyás után ismét szerepelni fog a Newcastle United. A 2016/17-es indényt a másodosztályban töltötték, ahonnan egyből visszajutottak. 

Most összeszedünk 5 érvet amiért jó eséllyel a 2018/19-es idényben is az első osztályban láthatjuk őket.

1. Rafa Benitez

A spanyol szakember tavaly márciusban érkezett a klubhoz. A kiesést akkor már nemtudta elkerülni, de azonnal visszajutatta a csapatot az élvonalba. Bentiez legnagyobb sikereit a Liverpoolnál érte el. Több nagy csapatnál is megfordult, legutóbb a Real Madridnál, ahol nem voltak vele megelégedve. A szarkáknak sokat ér az 57 esztendős edző tapasztalata, meglepő lenne, ha vele a kispadon kiesne a csapat.

2. 5 csapatnál is értékesebb papíron a Newcastle

A transfermarkt.de szerint a Newcastle United jelenlegi kerete 136 millio €-t ér, ennél 5 csapat kerete is olcsóbbra van taksálva. A Huddersfield, Brighton, Bournemouth, West Bromwich és a Burnley kerete is 136 millió € alatt van jelenleg. Persze ez csak papíron van így, a pályán nem pénzek játszanak, hanem játékosok.

3. Jonjo Shelvey

Shelvey meghatározó eleme a szarkáknak, nem lehet nélküle elképzelni a mai csapatot. 25 éves létére kiválóan össze tudja fogni a csapatot. Az előző szezonban 5 gólja volt és 12 asszisztja, szükség lesz tőle hasonló teljesítményre.

4. Dwight Gayle

Gayle tavaly nyáron igazolt a Crystal Palectől a Newcastlehoz, bizonyított is szépen az angol csatár. Házigólkirály lett 23 góljával, ezzel oroszlánrészt vállalva a ligagyőzelemből. A Premier Leagueban is nagy szükség lesz a góljaira.

5. Tapasztalt kapusok

3 remek kapusa is van a csapatnak, ráadásul egyikőjük sem zöldfülő. Az előző szezonban a 26 éves Karl Darlow számított elsőszámú kapusnak, 13 alkalommal gólt sem kapott. Rob Elliot már lassan a múlt a szarkáknál, pedig még csak 31 éves, de már nincs túl magas szinten. Tim Krul kölcsönből tért vissza, nem volt jó szezonja, de tudjuk, hogy nem rossz kapus ő. 3 jó kapusa is van a csapatnak, valamelyikőjük csak elkapja a formát.

Az első osztályba való a Newcastle United, ez bizonyos. Nem rendelkeznek világverő kerettel, de amennyiben jelentős erősítés nem várható, akkor is meg kellene lennie a bent maradást érő 17 hely valamelyikének.


/Zoli/