5 indok amiért a Dortmund megszorongathatja a Bayernt

2017.08.02

A cikkben összeszedünk 5 okot arra, hogy miért lesz jó esélye a bajnoki címre a Borussia Dortmundnak.

1. A Bayern rosszul készült

A Bayern München szörnyű eredményeket produkált a felkészülés során. Legutóbbi 6 meccséből, csak egyet a Chelsea ellenit tudta megnyerni. Élesben ez a teljesítmény, nagyon kevés lesz.

2. A Bayern játékosai nagyon sérülékenyek

Aki a Bayern Münchenhez igazol, megsérül, ezt megtapasztalta már James Rodriguez is, akinek a hírek szerint 1 hónapot kell kihagynia. Az elmúlt években Boateng, Robben és Ribery is meglehetősen sokat volt sérült. Nem lesz jó, ha továbbra is ennyi sérült lesz a Münchenieknél, de a Dortmundnak jól jöhet.

3. Peter Bosz

Peter Bosz kiváló ajánlólevéllel érkezett Dortmundba, az Ajaxal első évében EL döntőt játszott, ahol a Manchester Unitedtől kaptak ki. Bosz vélhetően a fiatalabb játékosoknak is fog bőven lehetőséget adni, ha jól megtalálja a fiatalok és a tapsztaltak között az egyensúlyt ebből valami nagyon jó is kisülhet.

4. Új igazolások

Kiváló fiatalokat igazolt a Dortmund, Maximillian Philipp, Mahmoud Dahoud és Dan-Axel Zagadou is remek erősítés. Melettük a 27 éves Ömer Töprak is remek választás volt. A Bayern kerete talán még így is ütősebb, de pár év múlva ez a Dortmund nagyon jó lehet. Talán már most is törhetnek egy kis borsot a bajorok orra alá.

5. Aubameyang

Nagyon úgy néz ki, hogy marad a Dortmundnál a 28 éves gaboni. Ez remek hír lehet a darazsaknak, hisz csapatuk egyik legjobbjáról van szó. Az előző Bundesliga idényben 32 meccsen 31 gólt szerzett. Kulcsszerepe lehet a Dortmund teljesítményében.

Mit gondoltok lesz esélye a Dortmundnak beérni a Bayernt?

/Zoli/