33+ kezdőcsapat

2017.07.04

Ebben a cikkben összeszedjük a legjobb kezdőcsapatot amibe kizárólag 33+-os labdarúgók kerülhetnek be. A csapatba azok kerülnek be akik még mindig elképesztő formába játszanak túl a Krisztusi koron. A kapusoknál 35+ volt a kitétel.

Kapus: 

Gianluigi Buffon

Kapusoknál másképp számít a kor, ezért itt 35 felettieket kerestünk, így nem volt kérdés, hogy Buffon kerül be a csapatba. A Juventusban még mindig hozza a legmagasabb szintet. Minden bizonnyal utolsó szezonjára készül a legenda.

Védők:

Dani Alves

Alves 34 éves elképesztő szezonon van túl a Juventusban. Nem csoda, hogy a szabadon igazolhatóvá  vált labdarúgóra több csapat lecsapna.

Andrea Barzagli

Kiválóan teljesített ebben az évben, inmár 36 évesen. A Juventusban nem tudott mindig alapember lenni, de legfontosabb meccseken, például a BL döntőben is pályára lépett.

Pepe

A 34 éves védőt több sérülés is hátráltatta a szezon során, de amikor egészséges volt remekül játszott a királyi gárdában. A Portugál válogatottban is kulcsjátékos volt, a bronzmeccsen ő egyenlített a hosszabításban. Akárhová igazol az a csapat nagyon jól fog vele járni.

Középpályások: 

Arjen Robben

33 évesen is kiváló formában a holland. Lewandowski mögött a második lett a házigóllövőlistán. A Bayern München szélsője többször is tipikus gólját szerzete, egy csel befelé majd lövés. 

Yaya Touré

Pep Guardiolanak nem a kedvence az elefántcsontparti, de azért így is pályára küldte 31-szer Touré pedig 7 gólt is szerzett ezeken a találkozókon. 34 éves, de még mindig megüti a Manchester City szintjét.

Andrés Iniesta

A Barcelona csapatkapitánya, 33 évesen is kulcsember, amennyiben nem sérült. Sosem a góllövés volt az erénye, az idén 1-szer talált be, de gólpassza is csak 6 volt. Kiváló szinten van még mindig, de azért érezhető, hogy öregszik ő is.

Franck Ribery

A 34 éves szélső formájával nem lenne gond, csakhogy rengeteget sérült. Az előző szezonban 5 gólt szerzett és 18 gólpasszt is kiosztott, ha egészséges továbbra is megálíthatatlan.

Csatárok:

Ricardo Quaresma

Quaresma most jött csak igazán formába 33 évesen. A portugál válogatottal a Konföderációs Kupán szerepelt, és a nyitómeccsen gólt is szerzett. A Besiktasban 6 gólt szerzett a szezonban, illetve 17 asszisztja is volt.

Fernando Torres

Nem kihagyhatatlan az Atletico Madrid kezdőjéből, de nem véletlen, hogy új szerzősét kapott. A kevesebb lehetőség dacára is szerzett 10 gólt és 7-szer szolgálta ki társait.

Artiz Aduriz

Aduriznak az előző szezonja is kiválóan alakult összesen 24 gólt szerzett, még ehhez jön a 4 gólpassza. Nem látszik a teljesítményén, hogy már 36 esztendős.

Ez lenne a 33+ álomcsapata, ezek az "öreg"emberek még mindig nagyon tudnak. 

/Zoli/