2018 Férfi Kézilabda EB - Spanyolország az Európa-Bajnok

2018.01.28

Véget ért a Férfi Kézilabda Európa-Bajnokság, a végső győztes pedig Spanyolország lett.

                          Spanyolország - Svédország 29-23

Roppant érdekes döntőt láthattunk. A mérkőzés elején a spanyolok vezettek, de 5-4-nél a svédek átvették a vezetést, s a félidőre 2 gólos előnyt dolgoztak ki. Főleg a PSG beállósa Jesper Nielsen parádézott az első játékrészben. 

A második félidőre teljesen más felfogással érkezett a spanyol válogatott. Nyitott védekezéssel játszottak, amivel a svédek nem tudtak mit kezdeni, s Alex Dujshabaevék zsinórban 4 gólt szerzetek, így már ők mentek 2-vel. A spanyolok magabiztos előnyt építettek ki, ez főleg a remek védekezésnek volt köszönhető, na meg persze Sterbik Árpád bravúrjainak. A svédek játéka leromlott, s már nem is tudtak hinni a fordításban, így végül magabiztosan 6 góllal győzött a spanyol válogatott, s lett története során először Férfi Kézilabda Európa-Bajnok. 

A döntő legjobb játékosának a parádés formában lévő Sterbiket választották.

A döntő gólszerzői:

Spanyolország: Sole, Balaguer (5-5), A. Dujshabaev, Entrerrios, Arino (4-4), Aguinagalde, Figueras, Goni Leoz, Guardiola, Gurbindo, Rivera, Sarmiento (1-1)

Svédország: Jesper Nielsen (5), Ekberg (4), Zachrisson, Wanne (3-3), L. Nilsson, Henningsson, Gottfridsson (2-2), Arnesson, Jeppsson (1-1)


A svédeknél most nagy a csalódottság, de a várt teljesítményt így is bőven túlszárnyalta a válogatott. 


/Zoli/