2018 Férfi Kézilabda EB - A torna álomcsapata

2018.01.29

Véget ért a 2018-as horvátországi EB, most oldalunk megválasztja a torna támadó álomcsapatát.

Kapus: Urh Kastelic

A legjobb kapusnak a legjobb százalékkal védő szlovén kapust választottuk. A szlovénok a középdöntőben kiestek, így Urh Kastelic is kevesebb mérkőzésen szerepelhetett. A 21 éves kapus felhívta magára a figyelmet, 54 kapura lövés érkezett a kapujára, s 22-szer hárítani tudott, így 41%-os volt a tornán a védési hatékonysága, ami a legjobb volt a mezőnyben. 

Balszélső: Manuel Strlek

A horvát válogatott egyik, hanem a legjobbja volt a tornán, a 29 éves balszélső. 2018 nyarától a Telekom Veszprémet erősíti majd. 78%-os volt a lövési hatékonysága a tornán, 37 kapura lövésből, 29 gólt szerzett. 

Balátlövő: Ondrej Zdráhala

A 34 éves Zdráhala lett az EB gólkirálya, bőven várakozásokon felül teljesített. nagy részben neki köszönhető, hogy a csehek az 5. helyért játszhattak. Zdráhalanak 96 kapura tartó lövése volt, melyből 55 gól született, a lövési hatékonysága 57% volt.

Irányító: Kentin Mahé

Még egy leendő veszprémi játékos bekerült a torna álomcsapatába. Kentin Mahé Strlekhez hasonlóan 2018 nyarától erősíti majd az "építőket". Mahé a bronzérmes francia válogatottnak a legeredményesebb játékosa volt a kontinenstornán. 69%-os volt a lövési hatékonysága, s 34 gólt szerzett.

Beálló: Jesper Nielsen

A PSG 28 éves beállósának nagyon komoly szerepe van a svéd válogatott EB döntőbe jutásban. Jesper Nielsen 31 lövésből 21-szer talált be a tornán, a döntő egyik legjobb svéd játékosa volt.

Jobbátlövő: Alex Dujshebaev 

Az EB győztes spanyol válogatott egyik legjobbja volt, igaz a házigóllövőlistán a 3. helyen végzett. 50 lövéséből 26 gólt szerzett, a döntőben 4 gólt tett a közösbe.

Jobbszélső: Ferran Sole

A 25 éves jobbszélső lett az EB győztes spanyol válogatottnak, a házigólkirálya. 47 lövéséből 36 gól született, így 77%-os volt a lövési hatékonysága. Sole 5 gólt szerzett a svédek elleni döntőben.


Egyetértetek az EB álomcsapatával?


/Zoli/