2018 Férfi Kézilabda EB - A magyar játékosok értékelése

2018.01.20

A magyar válogatott kiesését követő első csalódottsági hullámból, kijózanodva most oldalunk minden játékos Horvátországi EB-n nyújtott teljesítményét értékeli egy 10-es skálán. Vágjunk is bele:

A teljesítmények értékelése: (1: nagyon rossz 5: átlagos 10: kiváló, szinte hiba nélküli játék) 

Kapusok:

Mikler Roland - 10/7

Mikler Rolandnak nem ez volt a legjobb nagy tornája, mint ahogyan a válogatottnak sem. Miklernek mindhárom meccsen voltak nagy bravúrjai, de nem állt össze a védekezés és a támadás sem, egy kapus pedig nem tudja megnyerni a mérkőzést a csapatának. A dánok és a csehek ellen is a második félidőre esett vissza a teljesítménye.

Borbély Ádám - 10/4

Borbély Ádám nem tudott maradandót alkotni, igaz Mikler mellett nem is jutott túl sok szerephez. Boorbély amikor beállt, már nagy gázba volt a csapat, de nem tudott segíteni, így rendre visszaállt a helyére Mikler. Borbély még lehet a jövő, de egyelőre Mikler magasan fölötte van.

Jobbszélsők: 

Hornyák Péter - 10/6

Első körben ő lett nevezve egyedüli jobbszélsőként, később csatlakozott Országh Ádám is. Az első két meccsen nem is kapott sok lehetőséget, és a magyar válogatott nem használta a széleket, így ő sem tudott kiemelkedően teljesíteni. A csehek ellen szerezett 2 gólja pozitívumként említhető. 

Országh Ádám - 10/-

Országh Ádám csak a csehek elleni mérkőzésre lett nevezve, de ott sem lépett pályára, így az ő teljesítményét nem tudjuk értékelni. 

Jobbátlövők:

Balogh Zsolt - 10/7

Balogh sokszor lendületet tudott adni a csapatnak bátorságával. Többször is csak ő mert bemenni a falba, s kapura lőni. A tornán 18 lövésből, 13 gólt szerzett, ezzel a magyar válogatott második legeredményesebb játékosa volt a tornán.

Ancsin Gábor - 10/4

Ancsin Gábor eredetileg jobbátlövőként lett nevezve a tornára, de rengeteget játszott a jobb szélen, ahol meglehetősen passzív volt. A válogatott első szélső gólját mégis ő szerezte a tornán. 10-szer próbálkozott, s 3 mgólja volt Horvátországba. 

Bartók Donát - 10/7

Bartók Donát berobbant a válogatottba. Sokkal jobban szerepelt, mint ahogyan arra előzetesen számítottunk, így meglehetősen sok játéklehetőséget kapott. Voltak bivalyerős lövései, s fontos góljai, de nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy 8 gólja 17 próbálkozásból jött össze. Persze az összkép így is jónak mondható, a későbbiekben akár a válogatott húzóembere is lehet.

Irányítók:

Lékai Máté - 10/5

Lékai Máté volt a magyar válogatott legeredményesebb játékosa a tornán, de a teljesítményével mégsem lehetünk elégedettek. nem tudta azt a szintet hozni amit a Veszprémben. 28 próbálkozásból 18 gólt ért el, s a 6 gólt is hetesből szerzett. Lékai nem volt túl vállalkozó kedvű a tornán, s nem tudta a vállára venni a csapatot a nehéz helyzetekben. A dánok és a spanyolok ellen is több labdát szórt el fontos helyzetekben. Tőle egyértelműen többet vártunk volna.

Császár Gábor - 10/4

A válogatott első számú irányítója ezen a tornán már Lékai volt, igaz a spanyolok ellen többször is egyszerre mindketten pályán voltak. A csehek ellen már Csaszi nem lépett pályára sérülés miatt. Császár azonban amikor pályán volt, akkor sem tudott csapata vezére lenni, Lékaihoz hasonlóan több labdát is eladott. 6 lövésből 3 gólt szerzett a tornán. 

Beállók:

Bánhidi Bence - 10/6

Bánhidi Bence a spanyolok ellen nyújtott pazar teljesítményt, az összes EB gólját akkor szerezte, egész pontosan hatot. A másik két meccsen nem sikerült igazán megjátszani. Az EB-n 8-szor lőtt kapura és 6 gólja volt, ha a többi meccsen is úgy játszik, ahogy a spanyolok ellen, akkor talán, még mindig ott lenne a csapat Horvátországban. 

Schuch Timuzsin - 10/7

A válogatott csapatkapitányára főleg védekezésben számított Ljubomir Vranjes, de a dánok és a spanyolok ellen is alkalmazta őt egy rövid ideig támadásban. Védekezésben vezére volt a csapatnak. Védekező specialista, mégis 100%-os volt a lövési hatékonysága a tornán, pedig 3-szor is lőtt kapura, mind 3 gólját a dánok ellen jegyezte.

Szőllősi Szabolcs - 10/6

Szőllősi a dánok elleni meccsen pályára sem lépett, míg a spanyolok és a csehek ellen főleg védekezésben kapott szerepet. Nem voltak nagy hibái, de az eredmény nem azt mutatja, hogy túl jó volt a válogatott védekezése. Egy lövése volt a tornán azt gólra is váltotta. 

Uros Vilovski - 10/5

Vilovski csak a dánok és a spanyolok elleni meccsre volt nevezve. Nem kapott túl sok lehetőséget, 33 évesen lett honosítva, nem csoda, hogy nem alapember. Támadásban nagyon keveset szerepelt, a spanyolok ellen mégis szerzett 1 gólt.


Balátlövők:

Bodó Richárd - 10/6

Bodó Ricsinek is volt pár jó megmozdulása, de ő sem tudott a fontos pillanatokban vezér lenni. A csoportmeccsek során 18 lövésből 9-szer talált be Bodó.

Iman Jamali - 10/5

A Veszprém balátlövője a spanyolok elleni meccsen szerepelt igazán jól, 2 remek lövése is volt, de a csehek elleni meccsre mégis kikerült a keretből. 8 lövéséből 4 gól született a kontinensviadalon. 

Ligetvári Patrik - 10/6

Ligetvári Patrik csak védekezésben szerepelt a tornán. Sajnos többször is túljutottak rajta az ellenfelek. 1 gólja volt a tornán, azt a saját térfeléről szerezte. Fiatal játékos még ő is később viszont rá is lehet építeni. 

Balszélsők:

Juhász Ádám - 10/5

A szélen egyszer sem lőtt kapura a dánok elleni találkozón. A spanyolok ellen irányítóként is lehetőséget kapott, mivel Lékai és Császár is formán kívül volt, ekkor megszerezte első gólját a tornán. A csehek ellen a szélről is eredményes tudott lenni. 3-szor lőtt kapura a tornán, s 2 gólja volt. 

Fekete Dávid - 10/8

Fekete Dávid a csehek elleni meccsre került be a keretbe, meg is hálálta a bizalmat. A balszélről kétszer volt lehetősége lőni, mindkétszer betalált. Több lehetőséget érdemel ez a srác főleg úgy, hogy nincs klasszikus balszélsője a válogatottnak. Nem kapott túl sok lehetőséget, de 2 gólja volt, igaz egy lövésénél viszont a vonalra lépett.


Ti hogyan értékelnétek a magyar játékosok EB teljesítményét? 

Írjátok meg itt a cikk alatt, vagy a facebook posztunk alatt. Az facebook oldalunkat IDE kattintva tudjátok megtekinteni, és ha nem akartok lemaradni írásainkról lájkoljátok is be. 


/Zoli/