2018 Férfi Kézilabda EB - 2. nap

2018.01.14

A tegnapi 4 meccsről olvashattok egy-egy rövid összefoglalót. 

A C csoport tegnapi meccsei:

Németország - Montenegró 32-19

A montenegrói válogatott 4-3-ig tartotta a lépést a németekkel. Ezután egy 9-0-ás német periódus következett, ez megalapozta a német győzelmet. A félidő végére kissé összeszedte magát a montenegrói csapat, de így is 8 gólos német előnnyel mehettek pihenni a csapatok. A második játékrészben is egyértelmű volt a német fölény, de a montenegróiak is próbálkoztak becsülettel. Végül 13 gólos lett a differencia. 

A meccs legeredményesebb német játékosa: Uwe Gensheimer (9 gól)

A meccs legeredményesebb montenegrói játékosa: Vladan Liponova (7 gól)

Macedónia - Szlovénia 25-24

A szlovén válogatott kezdte jobb formában a meccset, s 3 góllal is ellógott a macedónoktól. A különbség állandósulni látszott, de egy remek félidei hajrának köszönhetően 11-11-es mérkőzés állásnál mentek szünetre a válogatottak. A második félidőre nagy lendülettel érkezett a macedón válogatott, s 4-20-ás periódust produkált, így 15-11-re vezetett. A szlovén válogatott visszajött, s innentől kiélezett lett a mérkőzés. A csapatok között a második játékrész második felében legfeljebb egy gól különbség volt. A végén a macedónoknak jött ki jobban a lépés, s a veszprémi Manaskov és a volt veszprémi Lazarov vezetésével begyűjtötték a 3 pontot. 

A meccs legeredményesebb macedón játékosa: Dejan Manaskov (8 gól)

A meccs legeredményesebb szlovén játékosa: Ziga Mlakar (4 gól)


A D csoport tegnapi meccsei:

Spanyolország - Csehország 32-15

A mérkőzés elején többször is csak egy gólra volt a cseh válogatott a spanyoltól, de a félidőre már 7 gólos spanyol vezetéssel vonulhattak a csapatok. A második félidőben is egyértelmű volt a spanyol fölény. A csehek csak elvétve tudtak Rodrigo Corrales kapujába betalálni, ugyanis ihletett formában védett. A csehek egyik legjobbja, a Balatonfüreden légióskodós Stanislav Kasaparek volt.

A meccs legeredményesebb spanyol játékosai: Raúl Enterrios, V. Rivera, F. Sole (5-5 gól)

A meccs legeredményesebb cseh játékosa: Stansilav Kasparék (5 gól)

Dánia - Magyarország 32-25

Tegnap a facebook oldalunkon már egy hosszú összefoglalót olvashattatok a meccsről. A cikket IDE kattintva tudjátok megtekinteni, s ha nem szeretnél lemaradni a cikkeinkről akkor lájkold facebook oldalunk is. 

A magyar válogatott 35-40 percig tudta tartani a lépést a dánokkal. A magyarok legeredményesebb játékosa Lékai Máté volt, aki főleg az első félidőben villogott. Lékai mellett az első nagy tornáján szereplő Bartók Donát is jól teljesített. A mérkőzés legjobbja a dán Lauge Schmidt lett.


A mai mérkőzések az EB-n:

16:15 Ausztria - Franciaország

18:15 Szerbia - Svédország (Sport1)

20:30 Izland - Horvátország (Sport1)

20:30 Norvégia - Fehéroroszország


/Zoli/