2018 Férfi Kézilabda EB - 1. nap

2018.01.13

Tegnap megkezdődött a férfi Kézilabda Európa-bajnokság Horvátországban. 4 mérkőzést is rendeztek a nyitónapon.

Az A csoport tegnapi mérkőzései:

Svédország - Izland 24-26 

Az izlandi szövetségi kapitánnyal rendelkező Svéd válogatott 2 gólos vereséget szenvedett Izlandtól. Izland végig vezetett a találkozón. 11-4-re majd 14-6-ra is vezettek Aaron Palmarssonék. A második félidőbe 10 gólos is volt a különbség, de a svédek jól hajráztak és 5 perccel a vége előtt mindössze 3 góllal vezetett az izlandi csapat, de ekkor 2 gyors góllal eldöntötte a mérkőzést Sveinsson válogatottja. A meccs utolsó 3 gólját a svéd csapat érte el, de a pontszerzéshez ez nem volt elegendő. Az izlandiak remek játékához a kapus Björgvin Gústavsson  is hozzátett remek védéseivel. 

A találkozó legeredményesebb izlandi játékosa: Olafur Gudmundsson (9 gól)

A meccs legeredményesebb svéd játékosa: Jim Gottfridsson (6 gól)


Horvátország - Szerbia 32-22

A horvát válogatott magabiztosan nyerte első mérkőzését a hazai pályán rendezett kontinenstornán. A Szerb válogatott jól tartotta magát, de az első félidő utolsó periódusában nem tudtak gólt szerezni, így elhúztak a horvátok. A második játékrészben is egyértelmű volt a horvát fölény, a nagy arányú győzelem nagyban a kapusnak, Mirko Allilovicnak köszönhető, akik bravúrt-bravúrra halmozott a találkozón.

A meccs legeredményesebb horvát játékosai: Luca Stepancic & Manuel Strlek (6 gól)

A meccs legeredményesebb szerb játékosa: Petar Nenadic (6 gól)


A B csoport tegnapi mérkőzései:

Fehéroroszország - Ausztria 27-26

Egy a végletekig kiélezett meccsen tudott győzni a Fehérorosz válogatott az osztrákok ellen. A félidőben 2 góllal vezetett a fehérorosz csapat, s a második félidőt is jól kezdte, így 4 góllal elhúzott. Végig vezetett a második félidőben a Fehérorosz válogatott, de többször is csak 1 gól volt az előnyük. 

A meccs legeredményesebb fehérorosz játékosa: Uladzislau Kulesh (7 gól)

A meccs legeredményesebb osztrák játékosa: Nikola Bilyk (7 gól)


Franciaország - Norvégia 32-31

Már az első játéknapon összecsapott a legutóbbi VB két döntős csapata. Remek találkozót hozott kettejük párharca. A találkozó elején a franciák elhúztak, de Torbjörn Bergerud kapus remek védéseinek is köszönhetően a norvégok kiegyenlítettek, s a félidőre mér 2 gólos előnnyel mehettek. A második félidőben is sokáig kontrollálta a játékot a norvég válogatott, de 27-27-re egyenlíteni tudott a francia csapat. A végjáték nagyon kiélezett volt, de végül a franciák 1 góllal felül múlták a norvégokat, persze az is igaz nem a csoportmérkőzéseken kell csúcsformába lenni, onnan csak tovább kell jutni, vallhatják a norvégok. 

A meccs legeredményesebb francia játékosa: Kentin Mahé (8 gól)

A meccs legeredményesebb norvég játékosa: Robin-Kent Tönnensen (8 gól)


 A mai nap mérkőzései:

Németország - Montenegró (17:15) - Sport2

Spanyolország - Csehország (18:15) 

Macedónia - Szlovénia (19:30) - Sport2

Dánia - Magyarország (20:30) - M4 Sport