10 érdekesség a ma 29 éves Eden Hazardról!

2020.01.07

Ma ünnepli a 29. születésnapját a Real Madrid nyáron igazolt balszélsője, Eden Hazard. Hazard egyértelműen a világelitbe tartozik, de egyelőre nem jött ki neki a lépés a királyiaknál. Sérülései miatt csupán 13 meccsen szerepelt, de ezeken sem remekelt. Mindössze 1 gólt és 4 aszisztot tud felmutatni. Nem ezért fizettek 100 milliót érte a Chelseanek. Persze, hosszú távon még beválhat, elvégre még csak 29 éves lett ma, tehát 4-5 jó év még simán benne van. Születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk róla 10 érdekességet. 

1. Edennek 3 testvére van, mindnyájan futballoznak, Thorgan a Dortmund játékosa, Kylian jelenleg a Cercle Brügge futballistája, de korábban megfordult az Újpestnél is. Ethan pedig az AFC Tubzie csapatánál nevelkedik. 

2. Nem véletlenül focizik minden gyerek, a szülők maguk is futballisták voltak, így tehát a génekben volt kódolva a labdarúgás iránti szeretet. Az édesanya csatár, míg az édesapa védekező középpályás volt, de igazán nagy karriert egyiken sem futottak be. 

3. Eden legnagyobb példaképe jelenlegi edzője, Zinédine Zidane. Mellette Thierry Henry, Ronaldinho és Juan Roman Riquelme játékára is felnézett. 

4. 2008 novemberében mindössze 17 évesen debütált a belga felnőtt válogatottban egy Luxemburg elleni barátságos mérkőzésen. 

5. Pályafutása első piros lapját azért kapta, mert 2013 januárjában egy Swansea elleni Ligakupa meccsen megrúgott egy labdaszedő srácot, aki nem akarta oda adni neki a játékszert. 

6. Néhány napja Filippe Luís árult el egy kis belső titkot a belga sztárról. A brazil hátvéd a 2014/15-ös idényben játszott a Chelseanél és volt Eden csapattársa, íme az utóbbi időben sokat látott nyilatkozat: 

,,Eden a telefonján játszott a Mario Kart nevű játékkal az öltözőben. Jött az erőnléti edző, és azt mondta, tíz perc van hátra a bemelegítésig. Már mindenki átöltözött, mozgott, de ő meg sem mozdult. Én is szóltam neki, de csak annyit mondott: »Nyugi, nyugi!« Öt perccel később még mindig a Mario Karttal játszott, úgyhogy az edző odaszólt neki: »Eden, gyerünk, már csak öt perc van!« Ő meg erre csak annyit mondott: »Nyugi! Csak adjátok oda nekem a labdát, és nem lesz semmi gond!«"" 

7. Eddigi pályafutása során két mesterhármasa volt. 2012-ben a Nancy ellen duplázott még a Lille játékosaként, 2018-ban pedig a Chelsea futballistájaként a Crdiffnak lőtt hármat.

8. Eden Hazard nagy kosárlabda rajongó. Rendszeresen nézi az NBA-t, a kedvenc csapata a New York Knicks. 

9. A 2008/09-es szezonban első külföldiként lett az év legjobb fiatal játékosa a francia első osztályban.

10. Eddigi pályafutása során 666 mérkőzésen 193 gólt szerzett.


Isten éltesse őt!


/Zoli/