Lemondott Zinedine Zidane

2018.05.31

Zidane 2016 januárjában vette át a Real Madrid edzői posztját Rafa Beniteztől. Most 3 BL győzelemmel és egy bajnoki címmel a zsebében távozik a királyi gárdától.

Zidane edzői statisztikái a Real Madrid felnőttcsapatánál:

149 meccs - 105 győzelem - 28 döntetlen - 16 vereség

Trófeái:

4 BL győzelem (2016,2017,2018)

2 Európai szuperkupa (2017,2018)

2 Klub VB (2017,2018)

1 bajnoki cím (2017)

1 spanyol szuperkupa (2018)


A 45 éves francia trénert mindenki imádta Madridban, mind a vezetőség, mind a játékosok és a szurkolóknak is nagy kedvencük volt. Zidane remek csapatot épített Madridban, így fiatalkora ellenére sem érte túl sok kritika. Ebben az évadban azonban a bajnokságban többet is betlizett a királyi gárda, így már a közkedvelt francia trénert is érték negatív kommentek. Sokan úgy vélekedtek, ha Zidane nem nyeri meg ismételten a BL-t akkor menesztik, Zidane azonban elébe lépett ennek megnyerte a BL-t és lemondott.

Helyén való a döntése?

Ahogy mondani szokás a csúcson kell abba hagyni. Persze Zidane minden valószínűség szerint nem hagyja abba, csak épp nem a Real Madridnál folytatja. Madridban jó eséllyel új csapatot kell építeni, ugyanis több nagy sztár is távozhat. Ronaldo esetleges váltásáról már olvashattunk, de mellette Benzema, Bale vagy akár Isco is eligazolhat. Ezt a szintet Zidane aligha tudná fenntartani a csapatnál, innen szinte csak lejjebb van. Változásokra van szükség - ahogy azt Zidane is említette. Sokat köszönhet neki a klub, de most mindkét félnek új impulzusokra van szüksége.

Ki lesz az utód? 

A világsajtó rögtön elkezdett találgatni, hogy ki lesz az utód. A legesélyesebb jelöltek talán Sarri, Guti és Pochettino lehetnek, de mellettük felvetődött Joanchim Löw, Massimiliano Allegri, Antonio Conte, Jürgen Klopp és Arsene Wenger neve is. 


/Zoli/