A Verstappen Ocon affér margójára

2018.11.12

Mint ismert a Brazil nagydíj 43. körében a lekörözött Ocon szerette volna visszavenni a körét a versenyt vezető Max Verstappentől, azonban a manővernek ütközés lett a vége, mely Verstappen futamgyőzelmébe került.

Kétség nem fér hozzá, hogy Ocon hibázott, még hozzá nem is kicsit. A szabályok nem tiltják, hogy egy lekörözött versenyző visszavegye a körét, de Ocon túl erőszakosan próbálkozott. Ugyanakkor véleményem szerint Verstappen is lehetett volna figyelmesebb, a holland versenyzőnek volt mit veszítenie, míg Oconnak nem. 

Ocon hibája egyértelmű, de az amit Verstappen a verseny után csinált, nagyon nem méltó egy sportemberhez. A Red Bull holland pilótájának agya teljesen elborult és a futam után lökdösni kezdte Ocont, ami már csak azért is furcsa, mert akadt már olyan futam ahol Verstappen hibája miatt esett vissza egy-egy topversenyző. Korábban Schumachertől és Sennatól is láthattunk hasonló kirohanásokat, így nem gondolom, hogy a habitusa miatt nem lenne világbajnok alkat, de az biztos, hogy Hamilton és Vettel is sokkal nyugodtabb természetű. (bár már Vettelnek is volt sportszerűtlen megmozdulása)


Ocon elleni akciójáért Verstappent 2 nap közmunkára ítélte az FIA.


/Zoli/