A szezon felfedezettjei - Bundesliga

2019.06.07

Véget ért a 2018/19-es futballszezon és számtalan olyan labdarúgó vált népszerűvé, akinek az idény előtt még a legtöbben a nevét sem tudták. Egy 6 részes sorozatban bemutatjuk a topligák idei felfedezettjeit és az utolsó részben az összes többi bajnokságból is szemezgetünk. Másodikként a Bundesliga új sztárjairól olvashattok. 

Luka Jovic (Eintracht Frankfurt)

Jovic már a 2017/18-as szezonban is felhívta magára a figyelmet, de az idei évadban vált sztárrá. 32 bajnokin 17 gólt szerzett és 6 gólpasszt osztott ki, az Európa Ligában pedig 14 meccsen 10 találatot és 1 gólpasszt jegyzett. Legjobb meccsét a Fortuna Düsseldorf ellen játszotta még októberben, amikor is 5 gólt szerzett. A 21 éves szerb már el is kelt, a Real Madrid 60 millió €-ért szerződtette. 

Értéke a szezon előtt (transfermarkt.de): 12 millió €

Jelenlegi értéke: 60 millió €

Jean-Philippe Mateta (FSV Mainz)

Mateta tavaly nyáron igazolt a Mainzhoz. A 2017/18-as szezont a francia másodosztályú Le Havreban töltötte, ahol 19 gólt szerzett. A Bundesligában ezt a gólszámot nem tudta hozni, de azért ez egy teljesen más szint. 14 gólja és 3 gólpassza dicséretre méltó. Átlagosan 178 percenként talált a kapuba, ami egy középcsapat csatárjától remek eredmény. A jövőjéről sokat még nem tudni, de biztosan lesznek jelentkezők érte.

Értéke a szezon előtt: 7,5 millió €

Jelenlegi értéke: 22 millió €


Dodi Lukebakio (Fortuna Düsseldorf)

Lukebakio nyáron a Watfordtól került kölcsönbe a Düsseldorfhoz. 10 bajnoki góljával a csapat házi gólkirálya lett Roman Benitoval közösen. Novemberben mesterhármast lőtt a Bayern München ellen, melynek köszönhetően 3-3-as döntetlen született. Minden bizonnyal a nyáron visszatér a Watfordhoz. 

Értéke a szezon előtt: 3 millió €

Jelenlegi értéke: 18 millió €

Jadon Sancho (Borussia Dortmund)

Egy angol srác, aki a Bundesligában lett sztárjátékos. Már az előző idényt is a Dortmundban töltötte, de akkor még csak epizodista volt. Az idén azonban már kulcsszereplő volt, s 19 éves kora dacára vezére volt a 2. helyen végző Dortmundnak. Minden sorozatot figyelembe véve 43 meccsen 13 gólt szerzett és 19 gólpasszt osztott ki. Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy jelenleg ő a Bundesliga legígéretesebb tehetsége, bár az kérdés, hogy meddig lesz még Németországban, ugyanis több élcsapat, köztük a Manchester United is érdeklődik iránta. 

Értéke a szezon előtt: 20 millió €

Jelenlegi értéke: 100 millió €


Matheus Cunha (RB Leipzig)

A 20 éves brazil csatárról túlzás lenne azt állítani, hogy valósággal berobbant a német élvonalba, de azért biztatóak a számai. tavaly nyáron a Siontól igazolt a Leipzighoz, ahol tartalékként számoltak vele. A Bundesligában nem is remekelt, 25 bajnokin 2 gólt és 1 gólpasszt tett a közösbe, de a többi sorozatot is figyelembe véve 9 gólja volt az idényben. Ha Werner valóban távozik Lipcséből, akkor ő méltó utódja lehet. 

Értéke a szezon előtt: 2 millió €

Jelenlegi értéke: 12,5 millió €


/Zoli/