A Real Madrid cserejátékosai

2017.06.26

A Real Madrid nagyban köszönheti Bajnoki címét és BL győzelmét a klub cseréinek. Zinedine Zidane remekül rotálta a csapatot, mindenki fontosnak érezhette magát. Az alapemberek pedig a fontos meccsekre tudtak kiváló formába lenni. A francia edző remekül kihasználta a 24 fős keretét. A kezdő játékosok: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modric - Bale, Benzema, Ronaldo

Emeljük ki a legfontosabb cserejátékosokat: 

Isco

A spanyol játékos a szezon végére kezdővé nőtte ki magát, Gareth Bale sérülésének is köszönhetően. Szezon közben pletykálták Isco távozását is, azonban alighanem marad a Realnál. Amióta a királyiaknál focizik nála több meccsen, csak Cristiano Ronaldo lépett pályára, nyilván Isco többször is csak csereként. Ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 42 alkalommal játszott és 11-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Pepe

Igen már Pepe is a cserék közé tartozott. A portugál védő többször bajlódott sérüléssel, így Varane lett Ramos elsőszámú társa a védelem tengelyében. Pepe így is játszott 18 meccsen és 2 gólt is jegyzett utolsó Realos szezonjában.

Marco Asensio

Asensio valósággal berobbant, amikor a Sevilla elleni európa Szuperkupa meccsen rögtön gólt szerzett. Zidane, mint fontos kiegészítő ember számolt a továbbiakban a 21 éves középpályással. Megtérült az Espanyoli kölcsönjáték Asensionál első Realos felnőtt idényében 38 meccsen 10 gólt jegyzett. Az ifjú spanyol még a bL döntőben a juventus ellen is betalált.

Alvaro Morata

Két év után a Real visszarendelte a spanyol támadót a Juventustól. Továbbra is csak 2. számú választás volt Benzema mögött. 43 meccsen lehetőséget kapott, de volt olyan ahol csak 5-10 percet. 20 gólt így is szerzett, a spanyol bajnokságot (15gól)  figyelmbe véve átlagosan 89 percenként volt eredméynes. Nagy értéke lehet Zidane scapatának, kérdés vállalja-e a másodikszámú csatár szerepet...

James Rodriguez

James nem kapott túl sok lehetőséget a francia trénertől, mindöszze 33 tétmeccsen lépett pályára a szezonban. Amikor ott volt remekelt a habfehéreknél 11 gól és 13 gólpassz az eredménye minden sorozatot beszámítva. nem tudott kulcsembere lenni a csapatnak, így jó eséllyel távozik a kolumbiai a nyáron.

Nacho Fernandez

Nacho 2013 óta szerepel a Real Madrid felnőtt csapatában, ám ez volt az első olyan idénye amikor igazán meghatározó tudott lenni. Többször ő pótolta a sérült carvajalt avgy Marcelot. 39-szer lépett pályára és 3 gólt is szerzett, igazán jó szezont tudhat maga mögött.

Kiko Casilla

A szezon elején rögtön Casilla kezdett a kapuban, ugyanis Keylor Navas sérüléssel bajlódott, remekül pótolta őt. Miután felépült Navas visszatért a kapuba. Rotálás gyanánt a szezon további részében is többször játszott, összesen 19-szer védte ő a Real Madrid portáját. 


Lucas Vázquez

A szezon első felében többnyire Vázquez helyettesítette a sérült Balet, míg a második felében is gyakran beszállt csereként. A BL döntőben nem fért be a keretbe. A cserék közül azonban ő játszott a legtöbb meccsen 50-szer küldte pályára Zidane 4 gólt szerzett és 14-szer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. Vázqueznek is szenzációs szezonja volt, nála több gólpasszt csak Toni Kross adott. (Marcelonak ugyanúgy 14 asszisztja volt)

A többi cserejátékosnak is volt komoly szerepe, de most őket emltem volna ki. A keret tagja volt a szezonban még Ruben Yanez, Fabio Coentrao, Danilo, Mateo Kovacic és Mariano Díaz. 


/Zoli/