A Premier League legjobban szerelő játékosai

2017.08.03

N'golo Kantéról köztudott, hogy rengeteget szerel, ám mégsem ő vezeti e listát. A cikkben megnézzük az előző PL szezonban melyik 3 játékos mutatta be a legtöbb sikeres szerelést egy meccsen átlagosan. A cikk a whoscored.com adatai alapján készült.

1. Idrissa Gueye

A listát Idrissa Gueye, az Everton védekező középpályása vezeti. A szenegáli játékosnak, remek volt az első szezonja a liverpooliak mezében, 33 bajnokin 1 gól és 2 gólpassz volt a mérlege. Ami a cikkben sokkal fontosabb, hogy meccsenként átlagosan 4,1-szer szerelt. Gueye szépen csendben az Everton egyik legjobbjává vált.

2. Jordan Henderson

A Liverpool 27 éves játékosa a következő a sorban. A piszkos munkából is kiveszi a részét, meccsenként 3,7 alkalommal mutat be sikeres szerelést. A listán szereplő játékosok közül, ő a legkevésbé szabálytalan, meccsenként átlagosan 1,2 alkalommal szabálytalankodik, míg Gueye és Kanté egy picivel többször 1,5-ször.

3. N'golo Kanté

Kanté a Leicester után a Chelseavel is első idényében bajnoki címet szerzett. Kulcsembere vol a Londoni csapatnak, s az ellenfelek, néha úgy érezhették kettő van belőle a pályán, mindenhol fellelhető volt. A listát ennek ellenére, nem Kanté vezeti, ő ugyanis az előző idényben "csak" 3,6-szor szerelt meccsenként átlagosan.

/Zoli/