A Premier League legdrágább igazolásai

2017.09.06

Romelu Lukaku a Premier League második legdrágább igazolása lett. Most megnézzük, hogy akik rekord összegért igazoltak új csapathoz a PL-ben azok hogyan szerepeltek első szezonjukban.

1. Paul Pogba Juventus --> Manchester United 105 millió €

Paul Pogba tavaly világrekordot jelentő 105 millióért igazolt vissza a Mancehster Unitedhez. Most már Neymar a legdrágább játékos, de a Premier Leagueben még mindig Pogba vezet. Pogba a tavalyi szezonban 51 meccsen játszott 9 gólt lőtt és hatszor szolgálta ki társait. Nem kezdett tökéletesen, de talán az idén már egyértelmű vezére lehet a vörösöknek.

Megérte? Nem

Azért nem érte meg a 105 milliót, mert korábban a Manchester Unitednél pallérozódott, de nem bíztak benne nem adtak neki lehetőséget. A Juventushoz igazolt ahol bizonyított, így visszavette a Manchester, de nem kis pénzt fizettek érte, ha kölcsönbe adják, akkor ingyen is visszaszerezhették volna.

2. Ángel Di Maria Real Madrid --> Manchester United 75 millió €

Di Maria 2014 nyarán létszámfölöttivé lett a Real Madridban, így a vörös ördögökhöz igazolt. Első szezonjában 33 meccsen 4 gólt jegyzett és 12 gólpasszt adott.

Megérte? Nem

Mindössze egy szezont töltött el az Old Traffordon és az sem a legjobb idénye volt. A PSG-nek adták tovább a vörös ördögök, de 12 millió €-val kevesebbet kaptak a játékosért, mint amennyiért ők az előző évben megvették őt. Nem jöttek ki belőle teljesen rosszul, de Di Maria nem alkotott maradandót a csapatnál.

3. Kevin De Bruyne Wolfsburg --> Mancehster City 74 millió €

De Bruyneért 2 éve robbantott kis híján bankot a Manchester City. A belga hamar bizonyította, hogy klasszis teljesítményre képes, első szezonjában 45 meccsen 17 gólt szerzett és 16 gólpasszt adott. A tavalyi szezonban még jobban vezért lett, 49 meccsen 7 gólt lőtt és 23-szor hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait.

Megérte? Igen

Nem kevés pénz a 74 millió €, de De Bruyne hatalmas fogás volt így is. Féltették attól a fiatal belgát, hogy túl nehéz lesz neki a PL egyik nagy csapatában játszani, de ő állja a próbát.

4. Raheem Sterling Liverpool --> Mancehster City 62,5 millió €

Sterling Lukakuhoz hasonlóan egy másik PL klubtól érkezett egy picit nagyobbhoz. A Liverpoolt hagyta ott az ifjú csatár a Manchester City kedvéért 2015 nyarán. Első idényében 47 meccsen 11 gólt lőtt és 10 aszisztot osztott ki. A tavalyi idényben már jobban jeleskedett 47 meccsen volt 10 gólja és 21 gólpassza.

Megérte? Igen

Sterling pályafutása felfelé ível, 22 évesen még mindig nagyon fiatal. A manchesteri kékeknél akár klublegenda is lehet, no azért ettől még messze van,d e az első két idénye alapján nem volt kidobott pénz az a 62,5 millió €.

5. Anthony Martial AS Monaco  --> Manchester United 60 millió €

Két éve fizetett a Manchester United 60 milliót az akkor 19 éves tiniért. Első idényében 56 meccsen 18 gólt szerzett és mellette 11 gólpasszt adott. A második szezonja már kevésbé volt erős. 42 meccsen 8 gólja volt és 8 gólpassza.


Megérte? Igen

Összességében megérte, hisz még mindig nagyon fiatal és nagy jövő állhat előtte Mancehster United mezben.


Azóta már Lukaku a második a listán és Morata az 5., kiváncsian várjuk hogyan szerepelnek első szezonjukban az új csapatuknál. 

/Zoli/