A magyar nagydíj elé - 2.

2018.07.24

A magyar nagydíj felvezetőjének második részében a tavalyi futamra tekitünk vissza. 

Péntek:

Az előző idényben a pénteki két gyakorláson egyaránt a Red Bull ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb.

Szombat: 

Az utolsó szabadedzésen a két Ferrari végzett az élen, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen sorrendben. 

A nap legnagyobb porját az kavarta, hogy Felipe Massa betegsége miatt az utolsó pillanatban lemondta a futamon való részvételt. A brazilt, Paul Di Resta helyettesítette.

Az időmérő edzésen Sebastian Vettel volt a leggyorsabb. A második rajtkockát csapattársa, Räikkönen szerezte meg. A második sorból pedig a két Mercedes startolhatott Bottas, Hamilton sorrendben. Kisebb meglepetésre a top 10-be került mind a két Mclaren-Honda is. 

Vasárnap:

A tavalyi verseny sajnos nem hozott olyan izgalmakat, mint amilyeneket a magyar nagydíjak általában szoktak, de azért a Ferrari rajongók így sem panaszkodhattak. A rajtot Sebastian Vettel jól elkapta, így elsőként fordulhatott el. Vettel a kerékcserékig simán vezette a versenyt, azt követően azonban Räikkönen a német elé került. A finn pilótát a csapat arra szólította fel, hogy engedje el Vettelt ő pedig eleget tett a kérésnek. Eközben a Mercedesek próbáltak nyomást gyakorolni a vörösökre, A haramdik helyen autozó Bottas elengedte Hamiltont, hogy megpróbáljon támadni. A britnek nem jött össze az előzés, így az utolsó körben bevárta az addigra rendesen lemaradó Bottast és visszadata a pozícióját. 

A futam végeredménye: 1. Vettel, 2. Raikkönen, 3. Bottas, 4. Hamilton, 5. Verstappen, 6. Alonso, 7. Sainz, 8. Perez, 9. Ocon, 10. Vandoorne


A hétvége eseményei már csütörtökön elkezdődnek,ugyanis ekkor kerül sor a boxutca látogatásra. A fő attrakció, a verseny pedig július 29-én vasárnap 15:10 perctől esedékes.


/Zoli/