A klubhűség mintaképei - Philipp Lahm

2019.01.06

Ígértük, hogy több új rovatot indítunk, a "A klubhűség mintaképei" lesz az egyik ilyen. Egy-egy ilyen cikkben egy olyan játékost fogunk bemutatni, aki legalább 12 évet töltött el egy csapatnál, és nem játszott háromnál többen.

A rovat első részében a híres német jobbhátvédről, Philipp Lahmról olvashattok.

Pályafutása:

5 évesen kezdett futballozni, az első gólját pont a születésnapján szerezte, de csapata 20:1-es vereséget szenvedett. Hamar látszódott, hogy kiemelkedik a többi gyerek között, s a Bayern München le is csapott rá. Miután végig járta a bajorok utánpótlását 2002-ben felkerült az első csapathoz, de egy év után a Stuttgarthoz került kölcsönbe, ahonnan 2005-ben tért vissza. Azonban egy sérülés miatt csak 2006 áprilisában került vissza a kezdőcsapatba, attól kezdve alapember volt, s 2017-ben csapatkapitányként vonult vissza a bajoroktól.

Trófeái:

6-szor a Német Kupát, 1-szer BL-t, Klub VB-t, Német Ligakupát és Uefa Szuperkupát, míg a Német Szuperkupát 3-szor, a "salátástálat" vagyis a Német Bajnokságot pedig 8-szor nyerte meg.

Lahm alapembere volt annak a Német Válogatottnak, amely 2014-ben Világ Bajnokságot nyert, 113-szor ölthette magára a címeres mezt, s 5-ször volt eredményes.

/Csaszi/