A hétvége legjei - 08.09-08.11.

2019.08.12

Elrajtolt a Premier League, a LIGA NOS és a Ligue 1, folytatódott az Eredivisie és az OTP Bank Liga. Mutatjuk a hétvége legfontosabb eseményeit.

A legnagyobb rangadó: 

Manchester United - Chelsea 4-0 (Rashford 2x, Martial, James)

A hétvége legnagyobb rangadója a Manchester United - Chelsea találkozó volt. Az első félidő még kiegyenlített játékot hozott és csupán egy büntetőből szerzett gólnak köszönhetően vezetett Solskjaer csapata. A második 45 percben azonban teljesen szétesett a Chelsea, Martal a 65. percben megduplázta az előnyt, majd szinte rögtön a középkezdés után Rashford is újra eredményes volt. A találkozón a most debütáló Daniel James is betalált. Végül nem egy rangadótól elvárható, szoros eredmény született...

A legnagyobb meglepetés:

Gil Vicente - FC Porto 2-1 (Lourency, Kraev ill: Telles

Hatalmas meglepetésre a harmadik vonalból szövetségi döntés alapján, azonnal élvonalba kerülő Gil Vicente győzelemmel rajtolt, méghozzá az egyik leganygobb bajnokesélyes, a Porto ellenében. Nagyon kellemetlen ez a Portonak, már csak azért is, mert a Gil Vicenet egyáltalán nem állt be védekezni, 13-szor lőttek kapura és eggyel többször találták el azt, mint a Porto. 

A legizgalmasabb meccs: 

Tottenham Hotspur - Aston Villa 3-1 (Kane 2x, Ndombele ill: McGinn)

Bár végül 2 góllal nyert a Tottenham, a 86. percig úgy nézett ki, hogy az újonc Aston Villa pontot rabol a tavalyi BL döntőstől. A vendégek a 9. percben szereztek vezetést Mcginn góljával, sokáig tartották az előnyt, de a második félidőben már nagyon alárendelt szerepet játszottak. A Tottenham 24-szer, az Aston Villa pedig 2-szer lőtt kapura a második 45 percben. A 73. minutumban az új igazolás, Ndombele egyenlített, majd Harry Kane késői duplájának köszönhetően begyűjtötte a 3 pontot Pochettino csapata.

A legszebb gól: Obinna Nwobodo (DVTK-Újpest 1-2)


/Zoli/