A fair play szelleme ezt diktálja - Interjú Hanusz Egonnal

2020.04.16

Az NB I-es kézlabdázókat megszólaltató rovatunk mai részében a Csurgói KK 22 éves irányítójával, Hanusz Egonnal készült interjúnkat olvashatjátok. 

Hanusz Egon kisgyermekkora óta a Csurgónál játszik. Az NB I-ben a 2014/15-ös szezonban debütált. Első bajnoki góljait a Tatabánya ellen szerezte. Pályafutása eddigi legjobb szezonja a 2017/18-as volt, ugyanis ebben az évadban 74 bajnoki gólt jegyzett. A következő idényben a Ligakupában remekelt, ahol 54 találatot szerzett 11 meccs alatt. Az idei csonka szezont 13 bajnoki meccsel és 47 góllal zárta.  


Hogy érzed magadat? Hogy telnek a mindennapjaid ebben a nehéz időszakban? 

Hanusz Egon: Unalmasan telnek a hétköznapok kézilabda nélkül. Furcsa ez a sok szabad idő. Minden nap megkapjuk az edzésprogramot,  de azon kívül nehéz elfoglaltságot találni ebben a helyzetben. 

Mit gondolsz az MKSZ döntéséről? 

H.E.: Úgy gondolom, hogy nem lehetett tökéletes döntést hozni. Bármilyen döntésnek lettek volna vesztesei. Igyekeztek a legjobbat kihozni ebből a nehéz helyzetből. Bízom benne, hogy minél hamarabb visszatérhetünk a pályára és ott dőlnek majd el a helyezések a jövőben! 


Nektek játékosoknak volt abba beleszólásotok, hogy a klub felajánlotta az EHF-Kupa indulás jogát a Gyöngyösnek? 

H.E.: Nem volt beleszólásunk, de messzemenőkig egyetértünk a döntéssel, hiszen a fair play szelleme ezt diktálja. 

Kisgyermekkorod óta Csurgónál játszol. Elképzelhető, hogy a közeljövőben eligazolsz majd, vagy örök hűséget fogadtál? 

H.E.: Jól érzem magam Csurgón, itt nőttem fel. Magyarországon más csapathoz nem szeretnék igazolni, hiszen minden adott itt, hogy a kézilabdára koncentráljak és fejlődjek. Természetesen, ha egy olyan lehetőségem adódik, ami előrelépés lenne, szívesen élnék vele! 

A posztodon nagyon erős játékosok vannak a válogatottban, de a vezetőség főleg fiatalokra épít. Mit gondolsz, te is bekerülhetsz a csapatba?

H.E.: Nagy álmom, hogy egyszer a felnőtt válogatottba szerepelhessek. Van még hova fejlődni ahhoz, hogy eljuthassak odáig, de igyekszem elérni a céljaimat. 


Legutóbbi 3 interjúnk: 


A következőkben további 3 élvonalbeli játékossal olvashattok majd nálunk interjút. Kitartást mindenkinek, ebben a nehéz időszakban!


/Zoli/