A BL győztes Real Madrid játékosainak értékelése

2018.05.28
Szombaton zsinórban harmadjára, összességében tizenharmadik alkalommal hódította el a BL serleget a Real Madrid. Most értékeljük a királyi gárda játékosainak a BL teljesítményét.

Útmutató a teljesítmények értékeléséhez: 

1-2 nagyon rossz

3-4 átlag alatti

5-6 átlagos

7-8 jó

 9 nagyon jó

10 csapata legjobbja volt


Keylor Navas - 10/7

Navas két BL mérkőzést hagyott ki az idényben sérülés miatt. 11 meccsen 13 gólt kapott és mindössze kétszer maradt érintetlen a hálója. Ez nem tűnik túl jó mutatónak, de, ha megnézzük milyen csapatokkal játszott a Real akkor máris más a helyzet. Az APOEL elleni hazai meccsen és a Juventus elleni negyeddöntő első meccsén nem kapitulált.

Kiko Casilla - 10/4

Casilla két mérkőzésen kapott lehetőséget az idei BL szezonban. A Tottenham ellen 3 gólt kapott, ennyiszer Keylor Navas csak egyetlen BL találkozón kapitulált, az a Juventus elleni negyeddöntő második meccse volt. Nem voltak akkora bakijai a Tottenham ellen, mint Kariusnak a BL döntőben, de egy jobb képességű kapus a háromból, talán 2 góltól megmentette volna csapatát. Az APOEL ellen simán nyert 6-0-ra a csapata, nem akadt sok dolga. 

Marcelo - 10/9

Marcelo 11 mérkőzésen lépett pályára, a Dortmund elleni két csoportmeccset hagyta ki. Védő létére három gólt is szerzett az idei kiírásban. a Juventus, a PSG és a Bayern München kapuját is bevette. Emellett 4 gólpasszt is, kiosztott, ebből kettőt a döntőben. A védekezése is jó volt, mindössze egyetlen sárgát kapott, és különösebben senkivel nem gyűlt meg a baja. Talán Robben jelenthetett volna neki gondot, de ő hamar kiszállt az elődöntő küzdelmeiből.

Dani Carvajal - 10/8

Carvajalnak az idei évadban kisebb szerep jutott sérülései és eltiltása miatt. 8 mérkőzésen lépett pályára, de a fontosabb meccseken jelen volt, mivel jobbára csoportmérkőzéseket hagyott ki. A habfehérek második legjobban szerelő játékosa volt, azzal, hogy meccsenként átlagosan 2,9-szer mentett. A védekezés mellett Marcelohoz hasonlóan ő is kísérte a támadásokat, s  3 gólpasszt osztott ki. A döntőben sérülést szenvedett, így mindössze 36 percet lehetett a pályán. A VB részvétele is veszélybe került.

Raphael Varane - 10/8

Varane a Tottenham elleni verség alkalmával és az APOEL elleni hazai mérkőzésen nem lépett pályára. Kulcsszerepe volt a Real Madrid védelmében. Egy meccsen átlagosan 1,1-szer szerelt, és 6-szor tisztázott. Csak összehasonlításképp Serhio Ramos alig szerelt többször (átlagosan: 1,4) és tisztázása is "csak" körülbelül 4 volt meccsenként. Ráadásul Varane sokkal szabályosabb keretek között végzi a dolgát, mindössze 1 sárgát kapott a 11 találkozó során. 

Sergio Ramos - 10/7

A Real Madrid csapatkapitánya az APOEL elleni 6-0-ás győztes meccsen és a Juventus elleni hazai negyeddöntőn nem volt a terepen. Ő is jó munkát végzett, de ahogy előbb indokoltuk ebben az évadban Varanenak komolyabb szerepe volt a védekezésben. Ramos inkább a passzaival vette ki a részét a csapatmunkából. Az első csoportmérkőzésen az APOEL ellen gólt szerzett.

Nacho Fernandez - 10/7

Nacho 8 mérkőzésen lépett pályára, a Liverpool elleni döntőben Carvajal sérülésnek köszönhetően kapott lehetőséget. Bármennyire is felfelé ível Nacho pályafutása azért a legtöbb mutatóban még Ramosék simán megelőzik. Azért van egy statisztikai adat, melyben a védelemből csak Carvajal előzi meg Nachot, ez pedig a meccsenkénti átlagos szerelés, ebből ugyanis 2,8-at mutat be. Az APOEL-lel szemben gólt is szerzett.

Jesús Vallejo - 10/4

Vallejo egyetlen mérkőzésen kapott lehetőséget. A Juventus elleni visszavágót játszotta végig, Ramos eltiltása és Nacho sérülése okán. Átlagon alul teljesített, nem véletlen, hogy csapata 3 gólt is kapott.

Theo Hernandez - 10/6

Három mérkőzésen jutott szóhoz, de az APOEL és a Tottenham elleni meccsen csak csere volt. Dortmundban játszotta végig a mérkőzést, akkor egy gólpasszt is kiosztott. Nem volt rossz a teljesítménye, de nem kapott túl sok lehetőséget, így a BL győzelemért fele annyit sem tett, mint az általunk hetessel értékelt Ramos vagy Nacho. 

Aachraf Hakimi - 10/5

A Tottenham elleni két mérkőzést játszotta végig. Nem nyújtott magabiztos teljesítményt, elvégre a két meccsen összesen 4 gólt kapott a klubja. Fiatal, még mindössze 19 éves, előtte a jövő, de a BL-hez még kevés a tudása. 

Casemiro - 10/9

Casemiro továbbra is nagyon fontos láncszeme a Real Madridnak. Csak egyetlen csoportmeccset mulasztott, az összes többi találkozón pályára lépett. Ő a királyi gárda legjobban szerelő játékosa. A BL-ben meccsenként átlagosan 3,8-szor állította meg így az ellenfeleket. A PSG elleni nyolcaddöntő második meccsén gólt is szerzett. 

Toni Kroos - 10/9

Kroos az utolsó csoportmérkőzésen kívül mindig ott volt a játéktéren. A csoportkör során az APOEL és a Tottenham ellen is kiosztott egy-egy aszisztot, illetve a nyolcaddöntő első meccsén ő szolgálta ki Ronaldot az első gólnál. A német középpályásnak főleg a támadásépítésben van komoly szerepe, ezt mutatja az, hogy meccsenként átlagosan 2 kulcspasszt osztott ki.

Luka Modric - 10/8

Modric 11 BL találkozón kapott lehetőséget ebben az évadban. A 32 éves horvát középpályás a Dortmund elleni idegenbeli meccsen osztott ki egy gólpasszt és az APOEL elleni 6-0-ás diadal alkalmával gólt is szerzett. 

Mateo Kovacic - 10/6

Kovacic 7 mérkőzésen játszott, de egyetlen találkozón sem volt végig a pályán. A Dortmund ellen egy gólpasszt is kiosztott, de ezt leszámítva nem volt kiugró a teljesítménye.

Marcos Llorente 10/-

Llorente értékelhetetlen, már nem azért mert annyira rossz volt, hanem mindössze 21 percet töltött a játékmezőn. A Dortmund ellen kapott bő 20 perc játékidőt, a teljesítménye átlagos volt.

Dani Ceballos - 10/5

Ceballos 4 BL mérkőzésen is játszott, de összesen csak 82 percet. A Dortmund és az APOEL elleni mindkét csoportmérkőzésen becseréltek. Átlagos teljesítményt nyújtott. 

Isco - 10/7

Isco 11 BL találkozón jutott szóhoz, de egyik meccsen sem játszott 90 percet. Nem az európai kupaporondon volt a legjobb formában, mivel gólt nem szerzett, de azért fontos mezőnymunkát így is végzett. A Dortmund és a Juventus ellen is adott egy-egy gólpasszt. Mérkőzésenként átlagosan 1,7 kulcspasszt ért el. A döntőben kis híján gólt szerzett, de csak a fölső lécet találta telibe. 

Marco Asensio - 10/7

Asensio csak az első csoportmérkőzést hagyta ki, de jobbára csak csereként segítette csapatát. A PSG elleni első meccsen gólpasszt adott, míg a Bayern München elleni odavágón győztesgólt szerzett. 

Gareth Bale - 10/9

Gareth Bale nem kapott igazán komoly szerepet az idei BL kiírásban, mégis ő róla beszél mindenki és mi is kilencessel értékeljük a munkáját. Kezdjük az elején. Az APOEL elleni csoportmeccsen gólpasszt adott, majd a Dortmund ellen gólt és gólpasszt jegyzett. Sérülését követően csak momentumai voltak Európa legrangosabb kupájában. A döntőben azonban hőssé vált. Zidane fél órára cserélte be, ekkor 1-1 volt az állás. 3 perccel beállása után fantasztikus ollózós gólt szerzett, majd egy távoli lövéssel (melyet Karius bevédett) bebiztosította csapata 13. BL győzelmét. 

Lucas Vázquez 10/8

Lucas 10 BL mérkőzésen kapott játékperceket, de a döntőben nem állhatott be. A Dortmund elleni utolsó csoportmeccsen gólt szerzett. A PSG és a Juventus elleni második meccsen is gólpasszt adott és a Bayern München elleni első elődöntőben is betöltötte a kiszolgáló szerepkörét. Igazi mindenes játékos, szerel, passzol, és bead.

Cristiano Ronaldo - 10/10

Ronaldo még annak ellenére is csapata legjobbja volt, hogy az utolsó három mérkőzésen nem talált a kapuba. A Bayern München elleni első elődöntőig azonban minden találkozón gólt szerzett. Roanldo ismét BL gólkirály lett, ezúttal 15 gólig jutott. Góljai mellett még 2 aszisztot is kiosztott. A döntőben súlytalan volt, de mégis róla beszél mindenki, ugyanis megszellőztette, hogy távozik Madridból. 

Karim Benzema - 10/8

Benzema 9 mérkőzésen lépett pályára az idei BL idényben. Sokat kritizálják, de a végjátékra formába lendült. Sokáig csak az APOEL elleni duplája állt a neve mellett, de a második elődöntőben a Bayern München ellen újra sikerült dupláznia. A döntőben egy meglehetősen szerencsés gólt szerzett, Karius dobta neki a lasztit.

Borja Mayoral - 10/7

Mayoral 4 csoportmérkőzésen kapott lehetőséget Zidanetól. Fiatal kora ellenére fantasztikusan helyet állt. A Tottenham elleni vereség alkalmával gólpasszt osztott ki, míg a Dortmund ellen gólt is szerzett./Zoli/