A BL győztes győri lányok értékelése

2018.05.14

A Győr negyedik BL győzelméből felocsúdva most megnézzük, hogy az egyes játékosok hogyan szerepeltek az idei szezonban.

Görbicz Anita - 70 gól

A balszélsőként szerepeltetett 35 éves Görbicz volt csapata legeredményesebb játékosa az idei BL idényben. Ugyan a BL döntőben nem jött ki neki a lépés, de több mérkőzésen is a mezőny legjobbja volt. 

A leggólerősebb mérkőzései:

Győri ETO - Buducnost (negyeddöntő) - 11 gól

Győri ETO - CSM Bukarest (középdöntő) - 10 gól

Cornelia Nycke Groot - 56 gól

A Győr holland irányítója épp a legfontosabb meccsekre lendült fergeteges formába. A CSM Bukarest elleni elődöntőben 7 gólt szerzett, míg a döntőben nyolcat dobott a Vardarnak. 12 BL meccsen lépett pályára a szezonban és csak a Midtjylland elleni idegenbeli mérkőzésen nem tudott gólt szerezni. 

A leggólerősebb mérkőzései: 

Győri ETO - Vardar (döntő) - 8 gól

Győri ETO - NFH Nyk (középdöntő) - 8 gól

Stine Bredal Oftedal - 55 gól

A 26 éves norvég irányító az egyike volt azon kevés győri játékosnak, aki még egyszer sem nyert BL trófeát. Azonban első győri évében egyből összejött neki a nemzetközi siker, ráadásul kulcsjátékos volt. A CSM Bukarest elleni elődöntőben nagy szükség volt az ő góljaira, de a döntőben már nem ment neki a játék. 

A leggólerősebb mérkőzései: 

Győri ETO - RK Krim Mercator (középdöntő) - 11 gól

NFH Nyk - Győri ETO (középdöntő) - 6 gól

Nora Mörk - 49 gól

A győri publikum egyik legnagyobb kedvence sajnos éppen a szezon legfontosabb mérkőzésein nem léphetett pályára sérülés miatt. Mindenesetre a középdöntőig remekül ment neki. Minden BL mérkőzésén betalált, amikor pályára lépett,  ennek köszönhető idei 49 BL találata. 

A leggólerősebb mérkőzései: 

FC Midtjylland - Győri ETO (csoportkör)  - 13 gól

CSM Bukarest - Győri ETO (középdöntő) - 8 gól

Győri ETO - NFH Nyk (középdöntő) - 8 gól

Amorim - 43 gól

A brazil bal átlövő formaidőzítése tökéletes volt. Nem elég, hogy a döntőben játszotta idei legjobb BL meccsét, de ott is a végjátékban ment neki nagyon a szekér. Lényegében ő harcolta ki a hosszabbítást a Vardar ellen, majd a ráadásban is csapata vezére maradt. 

A leggólerősebb mérkőzései: 

Buducnost - Győri ETO (negyeddöntő) - 8 gól

Győri ETO - Vardar (döntő) - 6 gól

Broch Yvette - 37 gól

A csapat első számú beállósának főként a kezdeti időszakban ment a játék, az egyenes kieséses mérkőzéseken már "csak" 2-3 gólt dobott mérkőzésenként. A Vardar elleni döntőben 3 kapura lövése is volt, de csak egyszer tudott betalálni.

A leggólerősebb mérkőzései: 

Győri ETO - Brest Bretagne (csoportkör) - 7 gól

NFH Nyk - Győri ETO (középdöntő) - 4 gól

Bódi Bernadett - 34 gól

Bódira a BL végső fázisában hárult hatalmas teher, mivel Jana Knedlíkova sérülése miatt, egyedüli jobbszélsőként szerepelt a Final Fourban. Bódi remekül helyt állt. Az elődöntőben begörcsölt a lába, de végig játszotta a találkozót, míg a Vardar elleni döntőben 4 gólt szerzett, apró szépséghiba, hogy ez hét lövésből jött össze. 

A leggólerősebb mérkőzése: 

Győri ETO - RK Krim Mercator (középdöntő) - 5 gól

Tomori Zsuzsanna - 22 gól

Sajnos Tomorinak sem ez volt az élete szezonja. A szezon elején és a végén is sérüléssel bajlódott. A középdöntő minden egyes mérkőzésén pályára lépett. Szerencsére a hiányában is összejött az újabb BL győzelem.

A leggólerősebb mérkőzései: 

CSM Bukarest - Győri ETO (középdöntő) - 7 gól

RK Krim Mercator - Győri ETO (középdöntő)  - 6 gól

Anne Mette Hansen - 16 gól

Hansen is első BL győzelmét ünnepelte vasárnap este. A dán bal átlövő nem volt kulcsjátékos az idei idényben, igaz őt is sújtották sérülések. A döntőben A Vardar ellen 3 gólt szerzett.

A leggólerősebb mérkőzései: 

NFH Nyk - Győri ETO (középdöntő) - 4 gól

Győri ETO - Buducnost (negyeddöntő) - 4 gól

Puhalák Szidónia - 19 gól

A 21 éves balszélső továbbra is egyértelműen második számú megoldás a 35 éves Görbicz Anita mögött. Az egyenes kieséses szakaszban már meglehetősen kevés játéklehetőséget kapott. A Buducnost ellen 2 gólt szerzett, míg a Final Fourban egyszer sem tudott gólt szerezni. A döntőben Görbicz helyén is játszott egy kicsit, de a jobbszélen is lehetőséghez jutott.

A leggólerősebb mérkőzései: 

Győri ETO - Rostov DON (csoportkör) - 3 gól

FC Midtjylland - Győri ETO (csoportkör) - 3 gól

RK Krim Mercator - Győri ETO (középdöntő) - 3 gól

Jana Knedlikova - 13 gól

Knedlikova a középdöntőben kapcsolódott be a BL küzdelembe sérülése miatt. Jól játszott, két mérkőzésen is 4 gólt szerzett, de ismét megsérült, így a Final Fourban már nem számíthatott rá Ambros Martín.

A leggólerősebb mérkőzései: 

Győri ETO - NFH Nyk (középdöntő) . 4 gól

RK Krim Mercator - Győri ETO (középdöntő) - 4 gól

Anja Althaus - 8 gól

Anja Althaus tavaly még a Vardar csapatában lőtt 6 gólt a Győrnek a BL döntőben. A 35 éves beálló most már a Győr sikereiért harcolt, de nem volt túl sikeres, legalábbis ami a góllövést illeti. Sérülés őt is hátráltatta, így a középdöntő néhány mérkőzésén nem került be a keretbe. A Final Fourban mindössze 1 gólt szerzett, szombaton a CSM Bukarest ellen talált be. Volt csapatának, a Vardarnak nem lőtt gólt. 

A leggólerősebb mérkőzései: 

Rostov Don - Győri ETO (középdöntő) - 2 gól

Buducnost - Győri ETO (negyeddöntő) - 2 gól

Álvarez Gonzalez - 6 gól

A Győr januárban vette kölcsön Gonzalezt az Érdtől, hogy pótolja a sérült Nora Mörköt. A Buducnost elleni negyeddöntőkön jól játszott, de a Final Fourban már gyengén teljesített. A CSM Bukarest elleni elődöntőben jobb szélről két helyzetet is elrontott gyors egymásutánban.

A leggólerősebb mérkőzései: 

Buducnost - Győri ETO (negyeddöntő) - 3 gól

Győri ETO - Buducnost (negyeddöntő) - 3 gól

Kari Aalvik Grimsbo - 108 védés

Grimsbo kiváló szezonon van túl. 5 BL mérkőzésen is bemutatott legalább 10 védést. A csoportkörben és a középdöntőben is remekül védett, de szerencsére az egyenes kieséses szakaszra is át tudta menteni a jó formáját. A Final Four első mérkőzésén, a CSM Bukarest ellen 10-szer hárított, mag a döntőben hat alkalommal mentette meg csapatát a góltól.

A mérkőzés, melyen a legtöbb védést bemutatta:

Győri ETO - NFH Nyk (középdöntő) - 14 védés

Kiss Éva - 79 védés

Kiss Éva másodhegedűs volt Grimsbo mögött, de azért ő is rendre kapott játékperceket. A Buducnost elleni két negyeddöntőben összesen 20 alkalommal védett. A Vardar elleni döntőben szinte csak a hosszabbítás második félidejében játszott, de örökre bevéste magát a történelem könyvekbe. Az utolsó pillanatokban a Vardarnak labdája volt az egyenlítésre, de Kiss Éva hatalmas bravúrral ziccert védett.

A mérkőzés, melyen a legtöbb védést bemutatta:

Győri ETO - FC Midtjylland (csoportkör) - 16 védés


A BL győztes Győr további kerettagjai: Fodor Csenge, Imrei Réka, Moharos Vivien, Gerhath Kincső, Pál Tamara, Varga Emőke, Afentaler Sára, Szilovics Fanni, Bino Boglárka, Tothova Nikolett


Szép volt lányok!


/Zoli/