A Barcelona megtalálta az új Messit?

2019.08.26

Ansu Fati tegnap a Real Betis elleni 5-2-es győzelem alkalmával pályára lépett a Barcelona első csapatában. Tette mindezt 16 évesen és 298 naposan.

Atyaég! 16 évesen és 298 naposan. Pár éve még úgy néztem a futballt, hogy ez a nagyok játéka, tudtam, hogy el fog jönni az idő, amikor velem egykorúak játszanak majd ilyen szintű meccseket, de azért azt gondoltam erre még később kerül sor. Tévedtem! 17 és fél évesen már öregnek érzem magamat Fatihoz vagy éppen a Rennes ifjú titánjához, Eduardo Camavingahoz képest.

A Bissau-guineai szélső a Barcelona történetének második legfiatalabb debütánsa lett. Fati csupán 12 percet játszott tegnap, így ebből komoly következtetéseket nem lehet levonni, de már több külföldi és magyar oldal is kikiáltotta az új Messinek. Ez azért még korai kijelentés, de az tény, hogy van kurázsi a srácban és komoly jövő előtt állhat. 


Fati így nyilatkozott a meccs után: ,,Tovább maradtam a pályán, mert egyszerűen nem tudtam elhinni. Kiakartam élvezni minden pillanatot. Az igazat megvallva ideges voltam a meccs előtt, de mindenkinek hálával tartozom: a klubnak, a menedzsernek és a szurkolóknak is, akik nagyszerű fogadtatást biztosítottak nekem."


/Zoli/