A Barcelona kiöregedői

2017.07.24

A Real Madridnál Pepe távozásával a 32 éves Cristiano Ronaldo eltt a csapat legidősebb focistája. A katalánoknál picit más a helyzet két 33 éves focista is van a csapatban, akik még egy nagyot dobhatnak pályafutásukban. Javier Mascheranoról és Andrés Iniestaról van szó, most őket vesszük górcső alá.

Javier Mascherano:

A 33 éves kor még nem vészes annyira, hiszen Robben és Dani Alves is túl van ezen a koron és még mindig kiváló formában játszanak. Mascherano esetében, meglehet, hogy már kevesebbet fog játszani a következő szezon során. Az argentin védő 7 éve focizik a katalánoknál, de csak az előző szezonban tudott először betalálni a csapatnál, akkor is büntetőből. A szerződése 2019-ig szól, de vélhetően ez lesz az utolsó olyan szezonja ahol igazán nagyot alkothat.

Andrés Iniesta:

Andrés Iniesta még mindig kiváló játékos, de azt lehet észrevenni, mióta távozott társa, Xavi, egyre gyengébben futballozik. Az előző szezonban mindössze 1 gólja volt és gólpasszból is csak 6-ot osztott ki minden sorozatot fiygelembe véve. Legutóbb a 2012/13-as szezonban láttunk egy ragyogóan játszó Iniestat, amikoris 6 gólja mellett 23 asszisztja volt. (minden sorozatot fiygelembe vettünk) Iniesta még mindig nagyszerű képességekkel rendelkezik, de már öregszik. 2018 nyaráig szól a szerződése, amit jó eséllyel meghosszabít majd a Barcelona. 33 évesen még lehet esélye arra, hogy legalább 1 szezon erejéig, olyan jó legyen, mint fénykorában.

/Zoli/