A 2019-es szezon csapatai - Williams

2019.03.10

Egy hét és már tudni fogjuk, hogy ki a 2019-es szezon első nagydíjgyőztese. Addig is folytatjuk előzetesünket, ma a Williamsről olvashattok.

A Williams tavaly a konstruktőri tabella utolsó helyén végzett, ez eddig még sosem fordult elő az alakulattal. Ennek megfelelően több változás is történt a csapatnál. Befejezték az együttműködést a Martinivel és a Rokit lett az új főszponzor, ezáltal külsőleg is megújult az autó. A személyzetben is komoly változások történtek. Lance Stroll és Szergej Szirotkin távozott, Robert Kubica és George Russell pedig érkezett. Ez minőségi javulásnak tűnik, ugyanakkor pár hete távozott a technikai igazgató, Paddy Lowe. az ő szakértelme hiányozhat. Az előjelek nem a legjobbak, ugyanis a Williams késett az autó összeszerelésével, így csak a harmadik tesztnapon gurult először pályára. 

Robert Kubica

2010 után újra tagja a Forma-1 mezőnyének Robert Kubica. A lengyel 2010-ben az egyik legtehetségesebb versenyzőnek számított, és, ha nincs az a ralibaleset, elképzelhető, hogy ma már a Ferrariban versenyezne, és kitudja, milyen sikereket ért volna el. 2011 februárjában azonban az is csodának számított, hogy meg tudták menteni a jobb karját, az pedig teljesen esélytelennek tűnt, hogy valaha újra Forma-1-es autót vezethet. Eltelt 8 év és Kubica bebizonyította, hogy a lehetetlen nem létezik. Megcsinálta, újra Forma-1-es pilóta! Persze az jó kérdés, hogy szinte félkézzel vezetve mire megy majd. Tudása megkérdőjelezhetetlen, de nem kizárt, hogy nem tudja a régi formáját hozni. 

Nagydíjak száma: 76

Győzelmek: 1

Pole-pozíciók: 1

Dobogós helyezések: 12

VB pontok: 273

Rajtszáma: 88

George Russell

A 21 éves angol újonc teljesen megérdemelten került a Forma-1-be. Russell 2016-ban F3 Euro-bajnok lett, 2017-ben GP3-at nyert, tavaly pedig a Formula-2-ben is bajnokká avatták. Russell a Mercedes program tagja és részben a német istállónak is köszönheti, hogy az idén már a Forma-1-ben versenyezhet. tehetsége elvitathatatlan, ugyanakkor nehéz helyzetben van, mivel elképzelhető, hogy a mezőny leggyengébb autóját kell vezetnie.

Rajtszáma: 63


Tipp az Williams VB helyezésére: 10.


/Zoli/