A 2019-es szezon csapatai - Toro Rossó Honda

2019.03.04

13 nap múlva elstartol a Forma-1 70. idénye, most pedig indul előzetesünk, melyben bemutatjuk az évad 10 konstruktőrét. Elsőként a Toro Rossóról olvashattok.

A Toro Rossó minden eddiginél szorosabbra fűzi az együttműködést a Red Bullal. A Toro Rossó már második éve használja a Honda motort, míg az anyaistálló idén veti be a japán gyártó által készített erőforrást. A kicsapat pedig mindenben próbálja segíteni Christian Horneréket. Ami az autót illeti, külsőleg jelentős változás nem látható. megtartotta a már szokásossá vált piros-kék-ezüst színezést. A pilótapárost illetően történt a legnagyobb változás. Pierre Gasly a felment a Red Bullhoz, Brendon Hartleyt pedig kirúgták. Franz Tost a 8. ehly megszerzését tűzte ki célul, mely nem ígérkezik egyszerű feladatanak egy ilyen szoros mezőnyben. 

Daniil Kvyat

A 24 éves orosz pilóta minden bizonnyal utolsó esélyét kapta meg arra, hogy bizonyítsa rátermettségét. Kvyat 2014-ben került a Forma-1-be. Első évében ugyan nem nyújtott túl meggyőző teljesítményt a Toro Rossó pilótájaként, de Vettel távozása miatt mégis beültették a Red Bullba. 2015-ben csapattárást ugyan megelőzte az összetettben, de a két Ferrari és Mercedes pilóta mellett a Williams versenyzői is előtte zártak. Szezonbéli egyetlen dobogós helyezését a Hungaroringen érte el, akkor a második helyen zárt. A 2016-os évadot még a Red Bull versenyzőjeként kezdte meg. Kínában ugyan dobogón végzett, de egyre több balhé volt körülötte, Sebastian Vettelel akadt össze többször is, így visszatették a második csapathoz és Max Verstappent hozták fel a helyére. Végül 2017-ben távozott a Toro Rossótól, s igazolt a Ferrarihoz tesztpilótának. egy év kihagyás után azonban újra esélyt kapa  faenzai istállótól.

Nagydíjak száma: 72

Dobogós helyezések: 2

VB pontok: 133

Rajtszám: 26

Alexander Albon

Albon már szinte feladta, hogy valaha is a királykategóriában fog versenyezni. A 22 éves thai versenyző már aláírt a Formula E-ben szereplő Nissan együtteséhez, amikor érkezett a Toró Rossó megkeresése. Szerencséjére a Nissan nem problémázott sokat, és engedte, hogy aláírjon a "kisbikákhoz". Albon korábban tagja volt a Red Bull pilótanevelő programjának, de 2012-ben elengedték a kezét. Albon azonban önerőből is eljutott a legnagyobb sorozatokig és a Toro Rossó segítségével a csúcskategóriában is bemutatkozhat. Az előző idényben a Formula-2-ben versenyzett, ahol összetettben a harmadik helyen zárt. 

Rajtszám: 23


Tipp a Toro Rossó VB helyezésére: 9. 


/Zoli/