A 2019-es szezon csapatai - Rich Energy Haas F1 Team

2019.03.09

Egy hét múlva ilyenkor már tudni fogjuk azt, hogy ki rajtolhat a pole-pozícióból Ausztráliában. Mi azonban addig sem tétlenkedünk, érkezik a mezőny harmadik csapatát bemutató cikkünk. 

Már negyedik idényét kezdi meg a Haas a királykategóriában, s minden eddiginél nagyobb célokkal vág neki a mostani évadnak. Az első két évében a konstruktőri 8. helyen zárt a csapat, tavaly pedig a végsőkig versenyben voltak a negyedik helyért, de végül be kellett érniük az 5. pozícióval. Az idén komoly arculatváltáson ment át a csapat, ugyanis megérkezett a Rich Energy, energiaital gyártó cég, mint főszponzor. Az autó arany-fekete színezést kapott, ami a korábbi Lotus festésére hajaz. Az idei év célja az, hogy ezúttal meg is legyen a konstruktőri negyedik hely és egyre közelebb érjenek az élmezőnyhöz. 

Romain Grosjean

Grosjean tavalyi idénye meglehetősen rosszul indult. Többször önhibáján kívül zárt rossz hétvégét, de amatőr hibákat is elkövetett. Az évadban először az osztrák nagydíjon zárt a top 10-ben, akkor a negyedik helyen intették le, mely a Haas történetének eddigi legjobb eredménye. Az évad második felére azonban összekapta magát és további 6 alkalommal pontot szerzett, ez pedig elég volt, ahhoz, hogy új szerződést kapjon. A Haasnak komoly céljai vannak, így ebben a szezonban már végig a maximumon kell pörögnie a franciának, különben aligha kap újabb esélyt. 

Nagydíjak száma: 143

Dobogós helyezések: 10

VB pontok: 381

Rajtszáma: 8

Kevin Magnussen 

A dán pilóta tavaly egyértelműen jobb volt tapasztaltabb csapattársánál. 11 futamon szerzett pontot és a kilencedik helyen zárt az összetettben. Az ülése egy pillanatig sem forgott veszélyben, de amennyiben valóban a topcsapatokkal szeretné felvenni a versenyt a Haas, akkor Magnussennek egy picit visszább kellene vennie az agressziójából. 2017-ben Hülkenberggel akadt konfliktusa, nem lenne szerencsés, ha Hamiltonnal vagy Vettellel is összeakasztaná a bajszát. 

Nagydíjak száma: 81

Dobogós helyezések: 1

VB pontok: 137

Rajtszáma: 20


Tipp az Haas VB helyezésére: 6. 


/Zoli/