A 2019-es szezon csapatai - Renault

2019.03.11

A hétvégén Ausztráliában veszi kezdetét a Forma-1 70. idénye. Addig is érkezzék rovatunk újabb része, melyben a Reanult csapatát mutatjuk be. 

A Renault 2016-ban komoly hosszútávú terveket fogalmazott meg, mely szerint az idei évadban már a dobogós helyekért kellene harcban lenniük. 2020-ban pedig a bajnoki cím a cél. Az autó külsőleg nem változott sokat, a pilótafelállásban azonban komoly változás történt. A Renaultnak sikerült megszereznie a Red Bulltól, a hétszeres futamgyőztes, Daniel Ricciardot. Rajta biztos nem fog múlni, hogy sikerül-e elérni a kitűzött célt az idén. 

Daniel Ricciardo

Az ausztrál pilóta komoly kockázatot vállalt azzal, hogy elhagyta a stabil harmadik erőnek számító Red Bullt, a Renault ajánlatáért. Kérdés, hogy Ricciardo kinek az útját járja majd be, Hamiltonét, aki szintén váratlant húzott azzal, hogy a Mercedesbe igazolt, s azóta 4 Vb címet nyert. Azonban az is lehetséges, hogy Alonso sorsára jut, aki évekig csak szenvedett a Mclarennél. Ricciardonak tavaly meglehetősen peches éve volt 8 alkalommal is kiesett, így pedig a topcsapat pilótái közül ő zárt a leghátrébb a pontversenyben (6.). Ráférne egy szerencsés(ebb) év.

Nagydíjak száma: 150

Győzelmek: 7

Pole-pozíciók: 1

Dobogós helyezések: 29

VB pontok: 986

Rajtszáma: 3

Nico Hülkenberg

Továbbra is Hülkenberg az a pilóta, aki a legtöbb nagydíjon állt rajthoz és nem szerzett dobogós helyezést. tehetsége megkérdőjelezhetetlen, de eddig valahogy sosem jött ki neki a lépés. Talán az idén meglehet a hőn áhított pódium. Ricciardo személyében azonban komoly vetélytársat kapott, s már nem ő számít a csapat első számú pilótájának, kérdés, hogy ez milyen hatással lesz rá.

Nagydíjak száma: 156

Pole-pozíciók: 1

VB Pontok: 474

Rajtszáma: 27


Tipp a Renault VB helyezésére:  4.


/Zoli/