A 2019-es szezon csapatai - Red Bull Racing

2019.03.15

Már lezajlott az első két szabadedzés az ausztrál nagydíjon, azonban a három topcsapatot még nem mutattuk be, de nem feledjük el ezt sem. Most a Red Bull következik.

A Red Bull idén váltott Honda motorra, azonban nem vett teljesen zsákbamacskát, ugyanis a Toro Rossó, már tavaly is a japán gyártó erőforrásával versenyzett. A 2018-as év arra jó volt, hogy kiderüljön 3 éven keresztül nem a japán gyártóval voltak komoly gondok, hanem a Mclaren autójával, ugyanis a Toro Rossó nem futott rossz idényt a nem túl erős pilótapáros ellenére sem, míg a wokingiak csak szenvedtek. Azt ugyanakkor nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a Honda jobb, mint a Renault motor, de a konstruktőri harmadik helyét minden bizonnyal meg fogja tudni tartani a Red Bull. Daniel Ricciardo távozásával, egyértelműen Max Verstappen vált a csapat első számú pilótájává. A hollandból mindenképpen világbajnokot akar csinálni a Red Bull, azonban ebben az idényben még inkább a Mercedes-Ferrari duó tűnik a favoritnak.

Max Verstappen

Verstappen kétségtelenül a mezőny egyik legtehetségesebb pilótája, és sokan a jövő bajnokát látják benne. Nem érdemtelenül, ugyanakkor a túlzott agresszióját még le kell vetkőznie. Gyakran túl forrófejű, emiatt az élmezőny több tagjával is volt már konfliktusa, és számtalan pontot dobott el így. Az idén már ráépül a csapat, s ezzel együtt a nyomás is nagyobb lesz rajta.

Nagydíjak száma: 81

Győzelmek: 5

Dobogós helyezések: 22

VB pontok: 670

Rajtszáma: 33

Pierre Gasly

Pierre Gasly kissé váratlanul kapott esélyt a Red Bullnál. Rcciardo hirtelen jelentette be a távozását, a francia pedig meggyőző teljesítményt nyújtott a Toro Rossónál, így megkapta meg a bizalmat, s leszerződtették Max Verstappen mellé, a helyzet annyiból érdekes, hogy Gasly bő 1 évvel idősebb Verstappennél, de mégis a hollandnak van sokkal nagyobb Forma-1-es tapasztalata és ő lesz a csapat első számú pilótája. Azért Gasly iránt is komolyak az elvárások, ha jelentősen gyengébben teljesít Verstappennél, akkor akár egy szezon után véget is érhet a Red Bullos kalandja. 

Nagydíjak száma: 26

VB pontok: 29

Rajtszáma: 10
Tipp a Red Bull VB helyezésére: 3. 


/Zoli/