A 2019-es szezon csapatai - Racing Point

2019.03.13

4 nap múlva rajtol a Forma-1 2019-es idénye. A mai részben a Racing Point csapatát mutatjuk be. 

A csapat az előző idény felénél változtatott nevet, s lett Racing Point a Force Indiából. Lawrance Stroll vásárolta fel az alakulatot, így nem volt kérdés, hogy a fiának helye lesz a csapatnál. Tavaly a szezonfelénél a tulajdonosváltás miatt elvesztette pontjait rózsaszín párduc, így csupán a hetedik helyen zárta a konstruktőri pontversenyt. Az idei szezonra azonban a cél az, hogy minél közelebb érjenek az élcsapat pilótáihoz. Az összetettben pedig a 4. hely elérése lehet a cél, ugyanakkor egyre sűrűbb a középmezőny, így komoly küzdelemre kell számítani. 

Sergio Perez

Perez a középmezőny egyik legtapasztaltabb és legjobb pilótája. A mexikói képes kihozni azt az autóból ami benne van, ezt mi sem mutatja jobba, minthogy már 5-ször állt dobogón jelenlegi, az akkor még Force India néven futó, csapatával. Legutóbb, tavaly Azerbajdzsánban állhatott a pódium legalsó fokán. 

Nagydíjak száma: 155

Dobogós helyezések: 8

VB Pontok: 529

Rajtszáma: 11

Lance Stroll 

A 20 éves kanadai pilótának biztossá vált a helye a Racing Pointnál, azzal, hogy édesapja felvásárolta az istállót. A türelem biztosan meg lesz vele kapcsolatban, de, ha le szeretnél magáról vetkőzni azt a tényt, hogy csak apja miatt van a Forma-1-ben, akkor bizonyítania kell, és Perezzel is fel kell tudnia venni a kesztyűt. Azért már láthattuk, hogy nem teljesen tehetségtelen. Elvégre van már egy dobogós helyezése és egy első soros indulása, amit Williams pilótaként ért el. 

Nagydíjak száma: 41

Dobogós helyezés: 1

VB pontok: 46

Rajtszáma: 18


Tipp a Racing Point VB helyezésére: 7.


/Zoli/