A 2019-es szezon csapatai - Mercedes

2019.03.15

Szezonelőzetesünk elérkezett az utolsó részéhez. Ezúttal a bajnoki címvédő Mercedes csapatáról olvashattok. 

A Mercedes a 2014-es turbóéra bevezetése óta minden szezonban konstruktőri világbajnok lett. Az egyéni címet pedig négyszer Hamilton, egyszer Nico Rosberg hódította el. tavaly azonban már komolyan megszorongatta őket a Ferrari és főként a Hamilton és Vettel közti formakülönbség döntött, nem pedig az autó. Az idén minden bizonnyal még nehezebb dolguk lesz a vörös autók ellen, de a cél továbbra is a bajnoki cím.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton megállíthatatlannak tűnik és ő a bajnoki cím legfőbb várományosa. Sokáig úgy tűnt Michael Schumacher rekordjai megdönthetetlenek lesznek, azonban Hamilton nagyon jó irányban halad, hogy erre rácáfoljon. Ellene szól, hogy a Ferrari már a tavalyi idény nagy részében is gyorsabb volt a Mercedesnél és csak saját maga zseniális teljesítményének és Sebastian Vettel bakijainak köszönhette, hogy végül simán ő lett az bajnok. 

Nagydíjak száma: 229

Győzelmek: 73

Pole-pozíciók: 83

Dobogós helyezések: 134

VB pontok: 3018

Rajtszáma: 44

Valtteri Bottas

Bottasnak nem volt túl erős a tavalyi éve. Hamilton mellett a Ferrari mindkét pilótája és Max Verstappen is megelőzte őt az összetettben, ráadásul győzelmet sem sikerült szereznie a múlt évben. Az elvárások felé egyértelműek, Hamiltont ne veszélyeztesse, de a riválisoktól pontokat szedjen el. Amennyiben egy újabb kevésbé sikeres évet zár, akkor jó eséllyel lecserélik az idén ülés nélkül maradó Esteban Oconra, a nyomás tehát igen-igen nagy rajta.

Nagydíjak száma: 118

Győzelmek: 3

Pole-pozíciók: 6

Dobogós helyezések: 30

VB pontok: 963

Rajtszáma: 77


Tipp a Mercedes VB helyezésére: 1./Zoli/