A 2019-es szezon csapatai - Mclaren

2019.03.14

Holnap már szabadedzéseket rendeznek Ausztráliában. Hetedikként a Mclaren csapatát mutatjuk be nektek.

A Mclaren Lewis Hamilton 2012-es távozása óta képtelen visszatalálni a helyes útra. 2013-ban Ausztráliában még Magnussen és Button is dobogós helyen zárt, azóta azonban egyszer sem végzett a top 3-ban a wokingiak egyik pilótája sem. A csapat 2014-re visszatért a Honda motorhoz, azonban tavaly már Renault erőforrást használtak, mivel a japán gyártóval meglehetősen sikertelen volt az együttműködésük. Azonban a tavalyi év sem sikerült sokkal fényesebbre, a hatodik helyen zártak az összetettben. Fernando Alonso pedig a visszavonulás mellett döntött, így a pilótafelállás gyengült, de szakemberek terén jól erősített az istálló. Andreas Seidl lett az új csapatfőnök, mellette pedig James Keyt sikerült megszerezniük. A brigád jó, de kérdés, hogy 7 év után sikerül-e visszatérni a győztesek útjára. 

Carlos Sainz

Carlos Sainz hiába volt a Red Bull növendéke, az első csapatban nem kapta meg az esélyt. Az előző idényt a Renaultnál töltötte, ahol ugyan házon belül kikapott Hülkenbergtől, de összességében szorgosan gyűjtögette a pontokat. A Mclarennél minden bizonnyal első számú lesz, de a kétszeres világbajnok honfitársa, Fernando Alonso szintjét aligha tudja majd hozni. 

Nagydíjak száma: 81

VB pontok:  171

Rajtszáma: 55

Lando Norris

Lando Norris lesz az idei mezőny legfiatalabb tagja. A 18 éves brit pilótát, sokan Hamiltonhoz hasonlítják, mely nem véletlen. Az ötszörös világbajnokhoz hasonlóan, ő is a Mclarenben debütál, annyi a különbség, hogy a wokingi istálló azóta már nem  a győzelemért küzd. Norrison mindenesetre így is komoly nyomás lesz. Az előző idényben a Forma-2-ben versenyzett, ahol az összetett második helyén zárt George Russel mögött. 

Rajtszáma: 4


Tipp a Mclaren VB helyezésére: 8.


/Zoli/