A 2019-es szezon csapatai - Ferrari

2019.03.15

Holnap rendezik a 70. Forma-1-es idény első időmérőedzését. ma a 3 topcsapatot mutatjuk be, a Red Bullról már olvashattatok, most pedig érkezik a Ferrari.

A Ferrarinak tavaly sem jött össze a világbajnoki cím, így már 11 szezon óta képtelenek diadalmaskodni. Az újabb elbukás komoly szankciót vont maga után., Távozott a posztjáról Maurizio Arivabene csapatfőnök, s az eddigi technikai igazgató, a sokak által csábított Mattia Binotto vette át a szerepkörét. Egyelőre bizakodóak a vörösök. Az autójuk jól sikerült, már csak ki kell belőle hozni a maximumot, de Lewis Hamiltont és a Mercedest még így sem lesz egyszerű felülmúlni. 

Sebastian Vettel

Vettel 2018-ban úgy kapott ki Lewis Hamiltontól, hogy legalább olyan jó autóban ült, mint a brit pilóta. A Ferrari bizalma azonban töretlen az irányába. Az idei évre új csapattársat kapott Leclerc személyében, minden bizonnyal így is első számú lesz, de legutóbb, amikor fiatalabb csapattásra volt, 2013-ban Daniel Ricciardo legyőzte őt. Itt az ideje Vettelnek felkötnie a gatyáját és újra Maranellóba vinni a VB címért járó serleget, kérdés, hogy Hamilton kiadja-e a markából azt.

Nagydíjak száma: 219

Győzelmek: 52

Dobogós helyezések: 11

Pole-pozíciók: 55

VB pontok: 2745

Rajtszáma: 5

Charles Lecrlerc

Hosszú évek után a Ferrari úgy döntött, hogy nem hosszabbít Räikkönennel, hanem egy ambiciózus fiatalt hoz Sebastian Vettel mellé. A monacoi pilóta tavaly a Saubernél mutatkozott be a királykategóriában és nyújtott meggyőző teljesítményt. 39 pontot gyűjtött, míg jóval tapasztaltabb csapattársa, Marcus Ericsson csupán 9-cet. Az azonban még kérdés, hogy az élmezőnyben miként állja majd meg a helyét.

Nagydíjak száma: 21

VB pontok: 39

Rajtszáma: 16


Tipp a Ferrari VB helyezésére: 2.


/Zoli/