A 2019-es szezon csapatai - Alfa Romeo

2019.03.07

Vészesen közeledik a 2019-es idény első futama, érkezik szezonelőzetesünk második része, melyben a Sauberből Alfa Romeóvá átkeresztelt istállóról olvashattok. 

A legnagyobb változás minden bizonnyal a csapat nevében történt. A vezetői csapat megmaradt, de még szorosabbra fűzték az együttműködést az Alfa Romeoval, így eltűnt a csapat nevéből a Sauber. A svájci istálló egy érdekes, de tetszetős álcafestéssel gurult először pályára, de végül megtartották a már tavaly is használt színezést.  egyelőre úgy tűnik, hogy még jobb lett az autó, mint a tavalyi, így folytathatják a felzárkózást az élcsapatokhoz. A dobogóra aligha lesz reális esélyek, de a konstruktőri 4.-5. helyért versenyben lehetnek. 


Kimi Räikkönen

Sokan úgy vélték, hogy a Jégember, vagy marad még egy évet a Ferrarinál, vagy szögre akasztja a bukósisakját. 2007 világbajnoka azonban nem így gondolkozott, aláírt ahhoz, az akkor még Sauber istállóhoz, amelytől az utódja, Charles Leclerc érkezett. Räikkönen még két évig biztosan a mezőny tagja lesz, ugyanakkor a középmezőnyben kell majd küzdenie, de a rajongói így is biztosan nagyon örülnek, hogy még láthatják a királykategóriában kedvencüket. Az Alfa Romeo nagyon jól járt vele. Képes az autóból kihozni a legtöbbet és nem fog olyan butaságokba belemenni, amelyekbe a tapasztalatlan fiatalok. 

Nagydíjak száma: 291

Győzelmek: 21

Pole-pozíciók: 18

Dobogós helyezések: 103

VB pontok: 1816

Rajtszáma: 7

Antonio Giovinazzi

2011 után újra lesz olasz pilóta a Forma-1 mezőnyében. Az évtized elején Jarno Trulli és Vitantonio Liuzzi egyszerre távozott a királykategóriából és azóta csupán két nagydíjon állt rajthoz olasz versenyző, az is Antonio Giovinazzi volt. Tudniillik 2017-ben két versenyen is rajthoz állt a Sauber pilótájaként, Pascal Wherlein sérülése miatt. Már akkor felmerült, hogy ez a srác egész szezonos ülést érdemelne, de végül erre még két évet várnia kellett. Ami viszont biztos, hogy teljesen felkészülten érkezik a királykategóriába, elvégre 2017 óta nem indult semmilyen kategóriában, csak Forma-1-es autókat tesztelt. No persze ez lehet a hátránya is, éles helyzetben utoljára 2016-os idényben volt a GP2-ben. 

Nagydíjak száma: 2

VB pontok: 0

Rajtszáma: 99


Tipp az Alfa Romeo VB helyezésére: 5.


/Zoli/