A 2018-as VB résztvevői - Portugália

2018.06.10

A VB váró rovatunk utolsó előtti részében Portugáliáról olvashattok.

Érdekességek az országról 

Az ország fővárosa Lisszabon, államformája köztársaság, államfője Marcelo Rebelo de Sousa. Hivatalos nyelve a portugál. Nagyjából 10,5 millióan laknak az országban, melynek területe 92 391 km².

VB Történelem

Eddig 6-szor vettek részt Világ Bajnokságon, először 1966-ban. Legjobb eredményük a harmadik hely volt, amit az első alkalommal értek el.

Út a VB-re

A B-csoportot nyerték meg, ahol csak az utolsó fordulóban dőlt el, hogy ki lesz az első, így is csak a jobb gólkülönbségnek köszönhető, hogy nem Svájc lett az első. Svájcot, Magyarországot, Feröer-szigeteket, Lettországot és Andorrát előzték meg.

Kulcsjátékos

Cristiano Ronaldo

A 33 éves portugálnak nem indult jól a szezonja, de január végére magára talált, s egy hihetetlen szezont futott, illetve megnyerte a Bajnokok Ligáját, amiben gólkirály lett. A szezonban 44 meccsen 44 gólt szerzett. Eddig 150-szer ölthette magára a címeres mezt, s 81-szer volt eredményes. Jelenlegi értéke 100 millió euró.

A várható kezdőcsapat

                         Rui Patrício

     Pereira - Pepe - Alves - Guerreiro

B. Silva - Moutinho - Carvalho - Guedes

             A. Silva - C. Ronaldo

Esélyek 

Portugália a B-csoportba került, ahol Spanyolország, Marokkó és Irán lesz az ellenfél. A csoport egyik esélyesei, s ha tovább jutnak, akkor bármi megtörténhet.

Szerintetek meddig jutnak majd?

/Csaszi/