A 2018-as VB résztvevői - Oroszország

2018.04.28

Folytatódik a VB váró rovatunk. Az első részben Csaszi írt Argentínáról, ezúttal a rendezőről, Oroszország olvashattok.

Érdekességek az országról:

Oroszország 1991-ben vált ki a felbomló Szovjetunióból. Az államformája köztársaság, az elnök pedig Vlagyimir Putyin. Területe több mint 17 milliárd négyzet kilométer, ezzel Kanadát megelőzve a legnagyobb térségű ország.  Alig kevesebben mint 147 millióan élnek itt, ezzel a világ 9. legnépesebb országa. 

VB történelem:

Oroszországként még csak 3 alkalommal vett részt világbajnokságon a nemzet (1994,2002,2014). Mind a 3 alkalommal még a csoportkörben kiesetek. 

Út a VB-re:

Oroszország elsőként kvalifikálta magát a tornára, még 2010-ben, ugyanis a FIFA ekkor döntött a 2018-as VB rendezőjéről. A házigazda pedig automatikusan részt vehet a tornán.

Kulcsjátékos:

Fredor Smolov

A Krasnodar 28 éves támadójára, Fedor Smolovra minden bizonnyal komoly felelősség hárul majd a tornán. Smolov eddig 30 alkalommal volt válogatott, s 12 gólt szerzett címeres mezben. Ebben a szezonban 21 meccsen 12 gólja van, ha a VB-re is átmenti formáját sok hazai szurkolónak csalhat mosolyt az arcára.

Az oroszok várható kezdője a világbajnokságon:

Edző: Stanislav Cherchesov

                         Akinfeev

    Neustädter    Smolnikov     Rausch

     Golovin      Glushakov      Erokhin

Miranchuk                            Dzagoev

                 Smolov      Kokorin


Akitől szintén érdemes tartani: 

Aleksandr Golovin

A CSZKA Moszkva 21 éves középpályása napról-napra fejlődik, s egy jó VB után arra is esélye nyílhat, hogy egy topbajnokság topcsapatába szerződjön. Ebben az idényben 40 meccsen 6 gólja és 4 gólpassza volt, de a mezőnyben nagyon fontos munkát végez. Az orosz válogatottban eddig 17 alkalommal szerepelt, s 2 gólt szerzett. 

Esélyek:

Házigazdaként egyértelmű volt, hogy Oroszország az A csoportba kerül. Melléjük Uruguayt, Egyiptomot és Szaúd-Arábiát sorsolták ki. Egyáltalán nem sansztalan az, hogy továbbjut a házigazda. Vélhetően az egyiptomiak ellen játszanak majd kulcsfontosságú találkozót Dzagoevék. Hiába a fiatalítás, az oroszok még mindig nem képviselnek túl nagy játékerőt, így a negyeddöntőbe jutás már abszolút erőn felüli teljesítmény lenne.

Szerintetek meddig jutnak az oroszok a tornán?


/Zoli/