A 2018-as VB résztvevői - Kolumbia

2018.06.04

Egyre csak közeledik a nyári világbajnokság, így a résztvevőket bemutató rovatunknak már a huszonnegyedik része érkezik, melyben a kolumbiai válogatottról olvashattok.

Érdekességek az országról:

Kolumbia területe több mint 1 millió négyzetkilométer a népessége pedig majdnem 50 millió. Az ország államformája elnökségi köztársaság, a jelenlegi elnök Juan Manuel Santos.  

VB történelem:

Kolumbia hatodik alkalommal jutott ki a világbajnokságra. 1962-ben, 1994-ben és 1998-ban a csoportkörben ragadt a csapat, míg 1990-ben a legjobb 16 között esett ki a kolumbiai válogatott. A legjobb szereplése 4 évvel ezelőttről származik a válogatottnak. 2014-ben James Rodriguez gólkirály lett, Kolumbia pedig a negyeddöntőben Brazília ellen esett ki. 

Út a 2018-as VB-re:

Kolumbia a dél-amerikai sejtezőcsoport 4. helyén végzett. Kolumbia egyetlen nagyra tartott csapat ellen sem tudott győzni. Argentína ellen két vereség, Brazília és Uruguay ellen egy vereség és egy döntetlen, Chile ellen pedig 2 döntetlen Pekerman csapatának a mérlege.

Kulcsjátékos:

James Rodriguez

James Rodriguez a 4 évvel ezelőtti VB gólkirálya és Puskás-díjasa volt. Ezek után leigazolta a Real Madrid, ahol tavaly megunta a csereszerepet és továbbállt a Bayern Münchenhez. Nem kezdte jól a szezont, de Ancelotti távozása és Heynckes érkezése után formába lendült. Minden sorozatot figyelembe véve 39 meccsen 8 gólt szerzett és 14-szer szolgálta ki a társait. A nemzeti 11-ben eddig 61 alkalommal szerepelt és 21 gólt ért el. 

A várható kezdőcsapat:

Edző: José Pekerman

                        Ospina

  Fabra       Mina    D. Sanchez    Arias

        Barrios             Carlos Sanchez

Izquierdo            James             Cuadrado

                            Falcao

Akire szintén érdemes odafigyelni:

Radamel Falcao

A Monaco 32 éves csatárának ez lehet az utolsó dobása egy világrendezvényen. 4 évvel ezelőtt egy sérülés nehezítette a dolgát, így nem volt 100%-os állapotban a torna idején. A Monaconál jó szezont tudhat maga mögött. Minden sorozatot figyelembe véve 36 meccsen 24 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki. Válogatott szinten 70 meccsen 28 gólja van. 

Esélyek:

Kolumbia a H csoportba került Japán, Lengyelország és Szenegál mellé. A csoportból való továbbjutás elvárható, de utána nagyon nehéz lesz továbbmenetelni, pláne úgy, hogy jó eséllyel Belgium avgy Anglia jöhet szembe a legjobb 16 között.


Szerintetek meddig jut a kolumbiai válogatott?


/Zoli/