A 2018-as VB résztvevői - Japán

2018.05.30

Rovatunk tizennyolcadik részében Japánról olvashattok.

Érdekességek az országról

Az ázsiai országban körülbelül 127 millióan laknak, ami így a 10. legnépesebb ország. Hivatalos nyelve a Japán. Fővárosa Tokyo, területe nagyjából 378 ezer négyzet kilométer.

VB Történelem

Eddig ötször szerepelhettek Világ Bajnokságon, a legjobb helyezésük a nyolcadöntő volt, amelyt kétszer értek el, 2002 és 2010-ben.

Út a VB-re

Először az E-csoportot nyerték meg veretlenül, ahol Szíria, Szingapúr, Afganisztán és Kambodzsa volt az ellenfél. Majd a 2B nevezetű csoportba sorsolták őket, amit szintén megnyertek Szaúd-Arábia, Ausztrália, Egyesült Arab Emírségek, Irak és Thaiföld előtt.

Kulcsjátékos

Shinji Kagawa

A Dortmund 29 éves játékosának nem ez volt a legjobb szezonja, leginkább  csereként számoltak vele, 27 meccsen 6 gólt lőtt. Abban viszont hogy Japán kvalifikált a VB-re nagy szerepe volt, eddig 89 alkalommal játszott a válogatottban, s 29-szer volt eredményes. Jelenlegi értéke 13 millió euró.

Esélyek

Japán a H-csoportba került, ahol Lengyelország, Szenegál és Kolumbia lesz az ellenfél. Nem ők a csoport favoritjai, de egy kis szerencsével könnyen tovább juthatnak.

/Csaszi/