A 2018-as VB résztvevői - Irán

2018.06.05

A VB váró rovatunk huszonötödik részében Iránról olvashattok.

Érdekességek az országról

A Közel-Keleten található ország fővárosa Teherán, hivatalos nyelve a perzsa. Államformája iszlám köztársaság, elnöke Hasszán Rohani. Területe 1 648 195 km², ahol körülbelül 77 millióan élnek, amivel a tizenhetedik legnépesebb ország.

VB Történelem 

Eddig négyszer szerepelhettek Világ Bajnokságon, először 1978-ban, utoljára 2014-ben. A négy alkalom közül egyszer se tudtak tovább jutni a csoportjukból.

Út a VB-re

Először a D-csoportba kerültek, amit veretlenül nyertek meg Omán, Türkmenisztán, Guam és India előtt. Majd a 2A nevezetű csoportba sorsolták őket, amit szintén magabiztosan nyertek Dél-Korea, Szíria, Üzbegisztán, Kína és Katar előtt.

Kulcsjátékos

Sardar Azmoun

A Rubin Kazan 23 éves játékosa nem futott egy jó szezont, csatár létére 28 meccsen 5 gólt szerzett. Eddig  32 alkalommal viselhette a címeres mezt, s 23-szor volt eredményes. Jelenlegi értéke 9 millió euró.

Esélyek

A B-csoportba kerültek, ahol Spanyolország, Portugália és Marokkó található még. Nem sok esélyük van a továbbjutásra, a csoport leggyengébb tagjai, ha tovább akarnak jutni, akkor hatalmas szerencsére lesz szükségük. 

/Csaszi/