A 2018-as VB résztvevői - Costa Rica

2018.05.25

Rovatunk tizenötödik részében Costa Ricaról olvashattok.

Érdekesség az országról

A Közép-Amerikában található ország fővárosa San Jose. Hivatalos nyelve a spanyol. Államformája elnöki köztársaság, elnöke Luis Guillermo Solís. Nagyjából 4,8 millióan élnek, az 51100 négyzet kilométerű országban.

VB Történelem

Eddig 3-szor vehettek részt Vb-n, a legjobb eredményük a 2014-es Világ Bajnokságon volt, ahol a negyeddöntőig jutottak.

Út a VB-re 

Először egy 4 fős csoportot nyertek meg, ahol Panamát, Haitit és Jamaicát előzték meg. Majd egy 6 csapatos csoport következett, ahol az első 3 automatikusan kijut a VB-re, míg a 4.-nek pótselejtezőt kell játszania, itt Mexikó mögött a másodikak lettek, itt Panamát, Hondurast, az USA-t és Trinidad és Tobagot utasították maguk mögé.

Kulcsjátékos

Keylor Navas

A Real Madrid hálóőre abszolút az egyik legkiemelkedőbb játékosa a csapatnak, eddig 76-szor ölthette magára a címeres mezt. Ebben a szezonban a királyi gárdával bejutott a BL döntőbe, s 43 meccsen 11-szer úszta meg kapott gól nélkül. Jelenlegi értéke 18 millió euró, amivel magasan a legértékesebb Costa Ricai játékos.

Esélyek 

Costa Rica az E-csoportba került, ahol Brazília, Svájc és Szerbia lesz az ellenfél, habár nagy valószínűséggel a brazilok fogják megnyerni a csoportot, a másik két csapat ellen van esélyük, s a második hely egyátalán nem lehetetlen.

Szerintetek meddig jutnak majd a VB-n?

/Csaszi/