A 2018-as VB résztvevői - Brazília

2018.06.10

Rovatunk harmincadik részében Brazíliáról olvashattok.

Érdekességek az országról

Az 1825 óta független dél-amerikai ország fővárosa Brazíliaváros. Hivatalos nyelve a portugál. Államformája szövetségi köztársaság, elnöke Michel Temer. Több, mint 200 millió a lakossága, amivel a föld ötödik legnépesebb országa. Területe is kiemelkedően nagy, körülbelül 8,5 millió négyzet kilométer, amivel szintén az ötödik legnagyobb ország.

VB Történelem

Brazília az egyetlen ország, amely az összes Világ Bajnokságon részt vett, először 1930-ban. Ötször meg is nyerték, 1958-ban, 1962-ben, 1970-ben, 1994-ben és 2002-ben.

Út a VB-re

A selejtező csoportot magabiztosan nyerték 41 ponttal. 12 győzelem, 5 döntetlen, 1 veresége volt a mérlegük. Ezzel automatikusan kvalifikálták magukat a VB-re.

Kulcsjátékos

Neymar

A világ legdrágább játékosának remek szezonja volt, de egy sérülés miatt sokat ki kellett  hagynia, de így is 28 gólt rúgott 30 meccsen. Eddig 84-szer ölthette magára a címeres mezt, s 54-szer volt eredményes benne. Jelenlegi értéke 180 millió euró.

Várható kezdőcsapat

Edző: Tite

                           Alisson

Danilo - Miranda - Thiago Silva - Marcelo

     Fernandinho - Casemiro - Paulinho

     Coutinho - Gabriel Jesus - Neymar

Esélyek

Brazília az E-csoportba került, ahol Svájc, Costa Rica és Szerbia lesz az ellenfél. Egyértelműen ők a csoport esélyesei. A jelenlegi csapatukkal nem kis esélyük van a végső győzelemre.

Szerintetek sikerülhet Neymáréknak a VB győzelem?

/Csaszi/