A 2018-as VB résztvevői - Szenegál

2018.05.13

Rovatunk 9. részében Szenegál nemzeti 11-ről olvashattok.

Érdekességek az országról

A Nyugat-Afrikában található ország fővárosa Dakar, államformája köztársaság, államfője Macky Sall. Hivatalos nyelve a francia, amely azért van, mert Szenegál francia gyarmat volt egészen 1959-ig. Lakossága körülbelül 13 millió fő, területe kicsit kisebb. mint 200 ezer négyzet kilométer. 

VB történelem

Eddig csak egyszer vettek részt Világ Bajnokságon, 2002-ben, ahol egészen a negyeddöntőig meneteltek, így értelem szerűen ez a legjobb eredményük is.

Út a VB-re

A D-csoportot nyerték meg magabiztosan, ahol Dél-Afrika, Zöld-Foki szigetek és Burkina Faso volt az ellenfél. A csoportban 4 győzelmet és 2 döntetlent értek el, amellyel 5 pontos előnnyel nyerték csoportjukat.

Kulcsjátékos

Sadio Mané

A liverpooli szélső eddigi legjobb szezonját futja, amit nem is mutat más jobban, mint hogy 42 meccsen 19-szer volt eredményes. Sadio eddig 46-szor ölthette magára a címeres mezt, s 13-szor volt eredményes.  Jelenlegi értéke 60 millió euró.

Szenegál a H-csoportba került a VB-n, ahol Japán, Lengyelország és Kolumbia lesz az ellenfél, habár nem ők a csoportesélyesei, egy kis szerencsével könnyen továbbjuthatnak.

/Csaszi/