A 2018-as VB résztvevői - Dél-Korea

2018.05.07

Rovatunk 7. részében Dél.Koreáról olvashattok.

Érdekességek az országról

Fővárosa Szöul, államformája köztársaság, elnöke Mun Dzsein. Nagyjából 100000 négyzet kilométer a területe, és kb. 51 millióan laknak az országban, amivel a 27. legnépesebb ország. Hivatalos nyelve a koreai.

VB történelem

Eddig kilenc alkalommal indulhattak Világ Bajnokságon, először 1954-ben. A legjobb helyezésük 2002-ben, a hazai VB-n volt, ahol negyedikek lettek.

Út a VB-re

Az első selejtezői-csoportot 100%-an nyerték Libanont, Kuwaitot, Myanmart és Laoszt maguk mögé utasítva. Aztán a második csoport már nehezebb volt, de Irán mögött a második helyen egyenes ágon jutottak ki a VB-re.

Kulcsjátékos

Heung-Min Son

A Tottenham játékosának jelenlegi értéke 35 millió euró, amivel magasan a légértékesebb hazája válogatottjából. Eddig 61-szer ölthette magára a címeres mezt, s 20-szor volt eredményes. Ebben a szezonban 51-szer lépett pályára és 18 gólt szerzett. Nagy szerepe volt abban, hogy Dél-Korea ott lesz a VB-n.

Dél-Korea az F-csoportba került, ahol Németország, Mexikó és Svédország lesz az ellenfele, egyértelműen nem ők a csoport esélyesei, de egy kis szerencsével odaérhetnek a második helyre.

/Csaszi/